Kultúra

A Stranger Things fiatal színésznője majdnem történelmet írt

Millie Bobby Brown az egyik legfiatalabb jelölt az eddig 69 alkalommal megrendezett Emmy díjátadók történetében, sőt ha jelölését sikerült volna díjra váltania, ő lett volt az eddigi legfiatalabb nyertes, aki valaha nyert ezen a díjátadón.

Ennél ütősebb sci-fi - horror sorozat idén már nem lesz
Félelem, izgalom, feszültség: ez a Netflix új sorozata, a Stranger Things.

A 13 éves, brit színésznő a Netflixen futó Stranger Thingsben nyújtott alakításával lett világszerte ismert. A sorozatban „11” (Eleven) karakterét megformáló Brown minden kétséget kizáróan jelenleg az egyik legtehetségesebb gyerekszínész, ami nem is véletlen, hiszen gyakorlatilag tökéletesen játssza el a szuper-képességekkel rendelkező, furcsa kislányt. Ezért talán nem is meglepő, hogy játékáért a legjobb női mellékszereplő díjára jelölték.

Egyértelműen nagyon hálás vagyok a jelölésért. Még nem tudtam feldolgozni, nem esett még le teljesen. Azt hiszem, mostanra már fel kellett volna fognom, de még mindig nem. Talán ha már a székemben ülök, realizálom a dolgot. Most még ez túl szürreális.

– nyilatkozta a díjátadó előtt közvetlenül a fiatal színésznő, majd hozzátette, hogy a színjátszást nem munkaként fogja fel:

Számomra a vakáció nem más, mint dolgozni: elmenni a forgatásra, találkozni a stábtagokkal, iskolába menni.

Brown történelmi sikert érhetett volna el, ha sikerül nyernie az idei 2017-es Emmy-díjátadón, ebben az évben azonban Ann Dowdnak sikerült bezsebelni a legjobb női mellékszereplő járó díjat A szolgáló lány meséjében nyújtott alakításáért. Dowd szintén kiválóan hozta az egyszerre gyűlölt és szeretett Aunt Lydia karakterét. A Stranger Things amúgy az idei díjátadó egyik nagy vesztese. Tizennyolc jelölésből sajnos csak ötöt tudott díjra váltani, azok közül is a legtöbb technikai díj.

A jelenlegi legfiatalabb díjazott nem más, mint Roxana Zal, akinek 1984-ben, 14 éves korában sikerült nyernie a Something About Amelia címszerepével.

Címlapfotó: Kevin Mazur/WireImage/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik