Kultúra

Superman bevándorlókat ment meg a legújabb képregényében

Az acélember egy rájuk támadó amerikai munkástól védi meg a migránsokat az Action Comics új számában.

A bolygó elpusztítására érkezett földönkívüliek és Lex Luthor megállítása helyett Superman ezúttal egy bevándorlókra támadó munkással számol le az 1938 óta megjelenő Action Comics új számában.

A képregénysorozat legújabb számában a szuperhős megakadályozza, hogy egy kirúgott gyári munkás megöljön egy csapat bevándorlót.

A kék felsőt és piros-fehér-kék színű kendőt viselő bajszos férfi elfátyolozott nőket és spanyol ajkú munkásokat fenyeget a kezében lévő pisztollyal, miközben szitkokat szórva azzal vádolja őket, hogy ellopták a munkáját.

„Olcsón dolgoztok, nem beszéltek angolul, ezért nem tudtok visszaszólni, vagy akár egy fillérrel is többet kérni. Elvesztettem miattatok a munkámat. A megélhetésemet. Ezért megfizettek!”

– mondja a férfi, majd tüzet nyit. Ekkor azonban Superman közbelép és lepattognak róla a lövedékek.

„Az egyetlen, aki felelős a sötétségért, amely megfojtja a lelked, az te magad vagy.”

– mondja a szuperhős a munkásnak.

A jelenet az Egyesült Államokban történt közelmúltbeli eseményeket idézi fel.

Augusztus közepén véres összecsapásokká fajult az amerikai polgárháború déli főparancsnokának, Robert Lee tábornoknak emléket állító szobor eltávolítása miatti tüntetés és ellentüntetés a virginiai Charlottesville-ben. A zavargásokban egy fiatal nő is életét vesztette, amikor a tüntetésre – Ohióból – érkező egyik neonáci szándékosan az ellentüntetők közé hajtott autójával.

2015-ben az akkor 21 éves, rasszista meggyőződésű Dylan Roof tüzet nyitott fekete hívőkre a Dél-Karolina állambeli Charleston egyik templomában és megölt kilenc afroamerikai hívőt.

Forrás: Independent via MTI, fejléckép: Dovemead Films

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik