Kultúra

Folytatódik az Oscar-díjas Deák Kristóf minisorozata a Paramounton

Ma este visszatér a csatorna műsorára az Eszméletlen, amely eredeti történetekkel szórakoztatja a nézőket.

Vége a nyárnak, de kár lenne szomorkodni, hiszen az idei ősz is tartalmasnak és felejthetetlennek ígérkezik a Paramount Channelen. A filmes csatorna számos premierrel és újdonsággal jelentkezik; többek között visszatért a Mindenki című rövidfilmmel Oscar-díjat nyert Deák Kristóf minisorozata:

az Eszméletlen szeptember 14-től 22-ig minden este 20.55-től új epizódokkal szórakoztatja az eredeti és elmés sztorikra vágyó nézőket.

Február második felében, szinte az Oscar gálával egyidőben debütált a Paramount Channelen a Mindenki című rövidfilmmel akadémiai díjat nyert Deák Kristóf minisorozata, az Eszméletlen. Szeptemberben ismét a nagy sikerű produkcióé a főszerep!

A francia és német mintára készült fekete komédiasorozat 3-4 perces részekből áll. A történet helyszíne egy kórházi szoba, ahol a főszereplő, Géza fekszik teljesen mozdulatlanul, talpig befáslizva, kómában. Valójában azonban magánál van, így érzékeli a körülötte zajló dolgokat, és mindenhez van egy-egy csípős megjegyzése: ezekből áll össze az epizódok narrációja

Úgy szerettem volna megcsinálni ezt a sorozatot, hogy elgondolkodtató legyen, de mégis szórakoztató. Egyszer olvastam egy esetet, hogy egy kómában lévő beteg mindent hallott maga körül; még azt is, amikor a tulajdon édesanyja a halálát kívánta. Végül magához tért és szembe kellett néznie szülőjével. Ez az egyszerre vicces, furcsa és elképesztő sztori adta az ötletet, hogy jó lenne a beteg szemszögéből bemutatni az ehhez hasonló bizarr helyzeteket. Éppen bicikliztem, amikor kipattant a fejemből… Fontos volt számomra, hogy a pár perces részekben átadjak valami olyat, aminek súlya van. Azok az emberi univerzális dolgok, pillanatok érdekeltek, amelyeket ebben a paradox helyzetben meg lehet világítani.

– magyarázta a produkció keletkezését az író-rendező, Deák Kristóf.

Az Eszméletlen (videó itt) legfrissebb epizódjaiban olyan ismert magyar színészek tűnnek fel, mint például a Csinibabában látható Tóth Anita, vagy a Liza, a rókatündérben szereplő Bede Fazekas Szabolcs és még több mint negyven tehetséges művész, akikkel Kristóf már régóta szeretett volna együtt dolgozni. Például az ismert tetováló, Elvis is, aki a Való Világ 3 szereplőjeként futott be. Kristóf azt is elárulta, hogy a sorozat hangulata továbbra is hasonló lesz, mint amilyet az előző epizódok esetében megszokhattak a nézők – természetesen a produkció számos, nem várt fordulatot tartogat.

Aki hétköznap lemaradna az Eszméletlen új részeiről, annak sem kell keseregnie, mert szeptember 17-én délután az 1-5. részeket, szeptember 24-én délután pedig a 6-10. részeket ismétlik a Paramount Channel műsorán.

Forrás és fotó: Paramount Channel

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik