Kultúra

„Hatvanöt éves vagyok, a rohadt életbe” – Liam Neeson nem játszik több akciófilmben

Ennél azért trágárabban fogalmazott, de a lényeg, hogy nem érdekli, mennyi pénzt ajánlanak, akkor sem hajlandó többé akciófilmes szerepet elvállalni. Nem meglepő, hogy kicsit ráunt a dologra, hiszen Neesonnak már akkor, ötvenhat évesen is szép karrier volt a háta mögött, amikor az Elrabolva-filmekkel elkezdte akciófilmes karrierjét, amelyben aztán előállított egy kisebb halom férfi-küldetésben mozit. Ekkor már túl volt egyebek mellett az Oscart érő Oskar Schindler szerepén – és most, hogy befejezi az akciófilmezést, ismét a dráma felé venné az irányt. Liam Neeson a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon beszélt erről:

Még mindig komoly pénzekkel dobálóznak, hogy ezeket a dolgokat elvállaljam. Én meg úgy nagyjából úgy reagálok: „srácok, hatvanöt éves vagyok, a rohadt életbe*.” A közönség előbb-utóbb úgy lesz vele, hogy „na ne már”.

*Oké, valójában úgy fogalmazott: ‘Guys, I’m sixty-fucking-five.’  – ám ezt hadd ne fordítsam le, nem tűrné a klaviatúra.

Így aztán lassan kifutunk a „Liam Neeson jön és mindenkit elgyepál”-típusú filmekből, de tényleg csak nagyon lassan: még érkezik a Mark Felt: The Man Who Brought Down the White House című mozija a megszokott stílusban, jövőre pedig a két utolsó akció-thrillere is megérkezik, a Hard Powder és a The Commuter. Ez utóbbihoz – amit A zátony direktora rendez – épp elkészült a trailer is, íme.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik