Kultúra

Rekordösszeget harcolt ki a Wonder Woman rendezője a folytatásért

Ahhoz képest, hogy Patty Jenkins első körben beugrónak érkezett Michelle McLaren helyére, halad tovább a sorozattal, és hosszú tárgyalások után hatalmas összeget alkudott ki a Warner Bros-tól – írja a Hollywood Reporter. Ezzel ő lett a valaha volt legjobban fizetett női rendező megelőzve Nancy Meyerst, az igényes romantikus vígjátékok koronázatlan királynőjét. És bár már korábban megírtuk, hogy Jenkins olyan pénzt követel, amit egy férfi kolléga is megkapna, most az összeg nagyságrendje is kiderült, aláírták a szerződést.

Jenkins elég jó alkupozícióba került, miután a Gal Gadot főszereplésével forgott Wonder Woman a nyitóhétvégén 103 millió dollárt (~26,2 milliárd forint) hozott össze, azóta pedig 800 milliót (~204 milliárd forint) világszerte. Az elsőért egymillió dollárt (~255 millió forint) kapott, és bár csak egy részre szerződött, a Warner Bros. óriási emeléssel várta vissza Patty Jenkinst forgatókönyvíróként és rendezőként a 2019-re mozikba kerülő második részre.

A gázsija állítólag 7 és 9 millió (~1,8-2,3 milliárd forint) dollár között mozog, 

ami óriási ugrás a korábbi csúcstartó, Meyers szerződéséhez képest, aki a források szerint 5 millió dollárral (1,3 milliárd forint) állította be a rekordot.

(Borítókép: Frank Trapper/Corbis via Getty Images)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik