Kultúra

J.J. Abrams rendezi a Star Wars kilencedik részét

Most azok örülhetnek, akik szerették Az ébredő Erőt.

A Lucasfilm múlt héten vált meg Colin Trevorrow-tól, aki a kilencedik epizódot rendezte volna. Sejthető volt, hogy hamar kijelölik az utódját, és ma be is jelentették, ki váltja őt a rendezői székben. A találgatási listák élén a már bevált nevek, J.J. Abrams és Rian Johnson álltak. Így nem okozott nagy meglepetést a stúdió mai bejelentése, miszerint az előbbire esett a választása.

Az ébredő Erővel J.J. mindent hozott, amire egyáltalán vágyhattunk, így nagyon izgatott vagyok, hogy ő fejezheti be a trilógiát

– mondta a Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy, akinek jelenleg még Darth Vadernél is nagyobb szava van a messzi-messzi galaxisban. A megüresedett rendezői széket tehát gyorsan betömték, de ez nem teszi semmissé a Star Wars-univerzum kreatív válságával kapcsolatos aggodalmakat. Trevorrow leváltása ugyanis már a sokadik ilyen eset volt, és egyre inkább úgy néz ki, hogy a stílust központilag meghatározó Lucasfilmnek nem látnokokra, hanem szófogadó végrehajtókra van szüksége. Vagy ez csak a világ legnagyobb szórakoztatóipari gépezetének normális működése? Ezt a kérdést latolgattuk hétvégi elemzésünkben.

A Star Wars megrágja és kiköpi a fiatalokat
A Lucasfilmnek nem látnokokra, hanem biztos kezű végrehajtókra van szüksége. De vajon visszatérhet-e George Lucas a kilencedik epizódra, és ha igen, miért nem?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik