Kultúra

Íme a trükk, ami miatt az AZ bohócától mindenkit kitör a frász

A rendező elárult pár kulisszatitkot.

Nemrég írtunk arról, hogy az AZ alig három nap alatt bevételi rekordot döntött, és jó úton jár afelé, hogy minden idők legsikeresebb horrorfilmje legyen. Andres Muschetti rendező most engedett egy kis betekintést a kulisszatitkokba, mitől is sikerült olyan ijesztőre a film: az egyik fontos ok szerinte az, hogy a Krajcárost alakító Bill Skarsgard erre a szerepre született. Muschetti ugyanis mindenképp valami fura dolgot szeretett volna a bohóc szemeivel, hogy elérje a kellően kellemetlen hatást.

Mondtam Billnek, kifelé kellene kancsalítanod a szemeiddel, hogy igazán nyugtalanító legyen a tekinteted. Ő egyből rávágta: meg tudom csinálni. Erre vajon mennyi az esély? Egy a millióhoz. És ekkor már túl voltunk a castingon. Szóval azokban a jelenetekben is őt látjuk, mikor a szemei olyan furán állnak, és annyira elcseszettül néz ki.

mesélte a rendező, aki nagyon örült, hogy nem kellett ezekhez a jelenetekhez CGI-t használni. Muschetti azokra a felvetésekre is reagált, miszerint hatott volna rá az eleve King-ihletettségű Stranger Things az AZ rendezése során. “Mindenki erről beszélt akkoriban, és ezért én nem akartam megnézni. Azóta pótoltam a sorozatot, és tényleg nagyszerű, nagyon menő, de semmiféle hatást nem gyakorolt a rám a rendezés során.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik