Kultúra

Horrornak sem lesz utolsó Christian Bale új westernje

Félelmetes és durva filmnek ígérkezik a Hostiles, amelyben egy veszélyes küldetésre vállalkozó katonát alakít az Oscar-díjas színész. Trailer.

Az Eltűntnek nyilvánítva forgatókönyvéért Oscar-díjat nyert Donald Stewart és a Fekete misét is jegyző Scott Cooper közös szkriptjéből az utóbbi rendezésében készült a Hostiles (Ellenségek) című western, amely a jelenleg zajló Telluride Filmfesztiválon debütált, ezért megérkezett a teaser trailere.

A kedvcsináló alapján keménynek és nyugtalanítónak ígérkező alkotás 1892-ben fog játszódni és a főhőse egy amerikai katona: Joseph J. Blocker kapitány lesz, akit a Golden Globe- és Oscar-díjas Christian Bale alakít. A sztori szerint Blocker az embereivel együtt vállalkozik majd a küldetésre, hogy hazakísér néhány korábban foglyul ejtett indiánt a törzsük földjére, ahová más törzsek területein át vezet az út. Az őslakosokat igazából szívből gyűlölő Blocker és kompániája aztán váratlanul tovább bővül majd, miután menet közben rátalálnak egy megtört nőre (Rosamund Pike), akinek családját lemészárolták a rézbőrűek.

A Hostiles már a második közös filmje Bale-nek és Coopernek, akik előzőleg a 2013-as A harag tüzét készítették együtt. Az Oscarra is jelölt Pike mellett a Peter Mullan, Stephen Lang, Ben Foster, Jesse Plemons és Rory Cochrane mellékszereplésével forgatott western premierdátuma még nem ismert, ugyanakkor az már biztos, hogy legközelebb a Torontói Filmfesztiválon fogják vetíteni, szeptember 11-én.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik