Kultúra

Antonio Banderas lesz Picasso a Géniusz 2. évadában

A háromszoros Golden Globe-jelölt színész főszereplésével készül a NatGeo-féle antológiasorozat folytatása.

Az Albert Einstein életét és munkásságát bemutató, nagy sikerű első évad után jövőre folytatódik a National Geographic új antológiasorozata: a Géniusz, melynek második évada a 20. század egyik legismertebb és legjelentősebb művészét, Pablo Picassót helyezi majd a középpontba.

A NatGeo bejelentette, hogy Antonio Banderas kapta a főszerepet.

Pablo Picasso élettörténete régóta csodálattal tölt el. Nagyon tisztelem ezt az embert, aki hozzám hasonlóan a dél-spanyolországi Malagában született. Izgatottan várom, hogy a National Geographic-kal megkezdjük a közös munkát, és elmeséljük a világ egyik leginnovatívabb festőjének nem mindennapi történetét.

– nyilatkozta a háromszoros Golden Globe-jelölt Banderas.

A második évad is a FOX 21 Television Studios és az Imagine Entertainment együttműködésében készül, fő alkotói az egyaránt Oscar-díjas Ron Howard és Brian Grazer lesznek.

Antonio természetes, magától értetődő választás volt. Picassóhoz hasonlóan ő sem ismeri a korlátokat és konvenciókat, ami tökéletesen alkalmassá teszi egy zseni eljátszására. Sokoldalú, hatalmas tehetséggel megáldott színész, biztos vagyok benne, hogy hitelesen életre kelti majd ezt a briliáns művészt.

– mondta Ron Howard. Producertársa, Brian Grazer hozzátette:

Antonio Pancho Villától Ernesto Che Guevaráig számos ikonikus személyiséget alakított már sikeresen, valamennyi esetben mélyen beleélve magát a szerepébe. Várakozásaim szerint a Picasso-sorozatban nemcsak a művészt, de a mögötte rejlő embert is képes lesz hitelesen megjeleníteni.

Mindeközben a Géniusz sorozat első évada, amely Albert Einstein életét mutatta be Geoffrey Rush-sal a főszerepben, tíz jelöléssel várja az Emmy-díjak közelgő átadóünnepségét. A széria többek között a „Legjobb minisorozat”, „Legjobb férfi főszereplő – televíziós minisorozat vagy tévéfilm”, és „Kiemelkedő rendezés – minisorozat, film vagy drámai különkiadás” kategóriákban indul az Emmy-díjért. A Géniusz a NatGeo első forgatókönyv alapján készült életrajzi sorozata, amely nagyszerű kritikákat kapott, és világszerte több mint 45 millió nézőt ültetett a képernyők elé.

A Géniusz második évadának forgatásai várhatóan az idei év végén kezdődnek, és az új évad 2018-ban debütál majd a National Geographic műsorán, 45 nyelven, a világ 171 országában.

Forrás: National Geographic Magyarország

Ajánlott videó

Olvasói sztorik