Kultúra

És azt vágod, hogy Hans Zimmer zenéi tele vannak óraketyegéssel?

Az sebaj, ha nem, merthogy készült egy klassz videó, amely éppen erre a sajátosságukra hívja fel a figyelmet.

Immár 41 éve alkot és kápráztatja el nemcsak a mozilátogatókat, de az egész világot zenéivel a zseniális Hans Zimmer, aki az évtizedek során mára Hollywood egyik legkapósabb komponistájává avanzsált.

Az idén szeptember 12-én kereken a 60. születésnapját ünneplő, egyéb elismerések két Arany Glóbusszal és egy Oscar-díjjal kitüntetett német zeneszerző műveit a szimfonikus dallamok és az elektronikus hangzásvilág mesteri házasítása mellett a dinamizmus és a precizitás jellemzi, melyek közül az utóbbi ékes példájaként is szolgálhat az a leleményes videó, melyet bizonyos Titouan Ropert rakott össze.

A videós kreációja ugyanis azt mutatja be, hogy a mindig végtelenül precíz Zimmer legnépszerűbb zenéi között számos olyan akad, amely az óra járásának ütemével azonos alapra épül, ezzel teremtve vészjósló feszültséget a felcsendülő témához. A videóban olyan nagy sikerű (és több esetben Christopher Nolan rendezte) filmek aláfestéseiből hallhatunk részleteket, mint A sötét lovag, a Dunkirk, Az őrület határán, a Sherlock Holmes, a Csillagok között, az Inferno, a IV. Henrik, a Frost/Nixon és A Karib-tenger kalózai 3.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik