Kultúra

Életműdíjat kapott Robert Redford és Jane Fonda a Velencei Filmfesztiválon

De nem csak ezért érkeztek a seregszemlére, hanem az új közös filmjük miatt is, amelyben egy egymásba szerető párt játszanak.

Az idős sztárok ragyognak a legfényesebben a szerdán kezdődött 74. Velencei Filmfesztiválon:

Jane Fonda és Robert Redford pénteken életműdíjat kapott a filmfesztiválon, ahol Our Souls at Night című, versenyen kívül bemutatott új filmjükkel újra elbűvölték a közönséget.

A két sztár alig több, mint ötven éve állt először együtt a kamera előtt a Mezítláb a parkban című romantikus vígjátékban, most pedig a Netflix számára forgatott érett kori románcban játszottak özvegy szomszédokat, akik egymásra találnak. A Lido közönségének reakciójából ítélve évtizedekkel ezelőtti vonzerejük mit sem vesztett erejéből a filmvásznon.

Fonda elmondta: nagyon tetszik neki, hogy ez a két film keretezi pályafutásukat.

A Mezítláb a parkban című filmben friss házasokat alakítottunk, ezúttal pedig idős szerelmeseket, és az időskori szex is megjelenik

– árulta el a színésznő, aki szerint a rendező, Ritesh Batra kissé korán vágta el a szerelmi jelenetet.

A 81 éves Redfordnak és a nála egy évvel fiatalabb Fondának több évtizedes életművük elismeréseként adták át Arany Oroszlán-díjat.

Az Our Souls at Night című film, amelyet Redford producerként is jegyez, Kent Haruf regénye nyomán készült. Mint a színész-rendező elmondta: részben azért vállalata ezt a filmet, mert úgy véli, hogy a filmipar főleg a fiatalokra koncentrál, és nem születik elég film az idősebb közönség számára. Fonda azonban megjegyezte, hogy tapasztalható némi javulás, hiszen a Netflixnél készül például a Grace és Frankie című sorozat, amelyben egy frissen facérrá vált nőt játszik.

Eddig három szeretőm volt már ebben a sorozatban, nagyon örülök, hogy végre megjelennek az idős nők is a képernyőn

– mondta a hatszoros Golden Globe-, és egyszeres Oscar-díjas színész.

A két legendás színész arról is beszélt Velencében, hogy nagyon izgatottak voltak a közös munka miatt.

Még egy filmet akartam vele csinálni, mielőtt meghalok. Mulatságos volt őt megcsókolni húszévesen, és aztán újra csaknem 80 esztendősen

– fűzte hozzá a hét Arany Glóbusszal és két Oscarral kitüntetett Fonda.

Az A-kategóriás nagy múltú mustrán, amely szeptember 9-ig tart, számos további idősebb sztár is feltűnik majd a vörös szőnyegen, köztük Judi Dench, Helen Mirren, Donald Sutherland és Michael Caine.

Forrás: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik