Kultúra

A Jóbarátok Rossáért tüntettek Izraelben

Nagyjából száz fiatal érezte úgy szombaton este, hogy utcára, pontosabban a Tel Aviv-i Rabin térre kell vonulnia, hogy a városháza előtt részt vegyen egy szimpátiatüntetésen Ross Geller, a 90-es kultikus sorozata, a Jóbarátok egyik főszereplője mellett.

A sorozat 3. évadának 16., Másnap reggel című epizódjában Rachel és Ross szakítanak, mert a fiú lefeküdt egy másik nővel. Csakhogy a sztori szerint a hűtlenséghez az vezetett, hogy Rachel bizonytalanná vált az érzelmeiben, ezért szünetet kért. Ross azt gondolta, hogy a kapcsolatuknak vége ezért vigasztalódott másnál. Csakhogy Rachel közben meggondolja magát, visszamenne Rosshoz, ám tudomást szerez a fiú afférjáról.

„Szakításban voltunk” – magyarázza a fiú, hogy tulajdonképpen miért nem is számít igazi megcsalásnak az, hogy mást vitt az ágyába. Rachelt azonban mindez nem hatja meg, elhagyja őt.

Az izraeli fiatalok úgy érzik, Rossnak volt igaza, ezért rendeztek mellette szimpátiatüntetést. Amir Barkol, az egyik szervező azt mondja, az egész viccként indult egy szatirikus Facebook-csoportban. A téma azonban több ezer rakciót és kommentet generálva, önálló életre kelt.

„Őrült időket élünk. Az Egyesült Államokból egy fura frizurájú bolond próbálja irányítani a világot, ott van az az elmeháborodott Észak-Koreában, ott az ISIS és Oren Hazan (az izraeli Likud parlamenti képviselője). Szerettünk volna kicsit visszatérni az időben, egy sokkal egyszerűbb időszakba”nyilatkozta Barkol a Jerusalem Postnak.

A szervező hozzátette, ők lepődtek meg a legjobban, hogy ennyi ember megjelent a tüntetésen. De ha már így alakult, nem kizárt, hogy folytatják a tiltakozást.

„Mindig is Chandler volt a kedvenc karakterem, és úgy érzem, Monica sokszor túl kemény hozzá. Ő egy jó ember, aki szereti a nőt, igazán megérdemli, hogy időnként idióta lehessen” – vázolta fel a következő tüntetés témáját Amir Barkol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik