Kultúra

Tényleg jó szám a Despacito?

Itt van az elmúlt 60 év összes nyári slágere. Lehet hasonlítgatni.

Ha megkérdeznénk 10 embert, hogy mi volt az idei nyár slágere, 11 rávágná, hogy a Despacito – függetlenül attól, hogy az említett dal valójában fantasztikus alkotás vagy egy rakás silány, vacak, csapnivaló, szemét, hitvány, gagyi, értéktelen, tré, ergya, ótvar, ócska, pocsék, kommersz bóvli.

Ha valaki még nem döntötte el, hogy saját esztétikai rendszerében hová helyezi el Luis Fonsi és Daddy Yankee dalát (minden idők legnézettebb videóját), annak sokat segíthet az elmúlt közel 60 év legnagyobb nyári slágereit összefoglaló videó.

A Metrolyrics által készített összeállításban (amelyről azért sokat elmond, hogy például egyetlen Beatles-dal sem szerepel benne) megnézhetjük és néhány taktus erejéig meghallgathatjuk, melyek voltak a legnépszerűbb dalok 1958-tól egészen a Despacitóig.

Csak néhány versenyzőt említenénk: Doors – Light my fire, The Rolling stones – (I can’t get no) Satisfaction, The Troggs – Wild Thing, Madonna – Papa don’t preach, The Police – Every breath you take. Ja, és a Macarena. Persze lehet, hogy semmi értelme ezekhez hasonlítani, hisz minden alkotást önmagában és a saját korszakához viszonyítva kell szemlélni – ezt mindenki döntse el maga.

Mindenesetre jó szórakozást, kellemes kikapcsolódást kívánunk ehhez a könnyed, nyári slágerkoktélhoz!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik