Kultúra

Az új Anna egyik főszereplője már a Váratlan utazásban is ott volt

 

Aki nézett a 90-es években tévét, az valószínűleg tudja, mi az a Váratlan utazás. A hét évados sorozat eredetijét a kanadai Lucy Maud Montgomery-nek köszönhetjük, de persze a regényekhez képest sok mindent megváltoztattak, plusz átvettek sztorikat Montgomery Anne Shirley-sorozatából is. Pedig utóbbiból még bőven a Váratlan utazás előtt forgattak egy minisorozatot, amit szintén rommá játszottak a hazai csatornák az elmúlt évtizedekben. Aki Anne Shirley – nálunk Anna címen futó – történetét ebből a hat részes sorozatból ismeri, és megszokta a rozsdabarna, nagyon romantikus, lányregény hangulatot, az elég sokat fog értetlenkedni az új sorozat láttán.

Why wait two weeks? CANADA LOVES ANNE so much, we're bringing an all-new episode THIS Sunday 8/8:30NT on CBC!

A post shared by Anne The Series (@annetheseries) on

Az Anne with an ‘e’ (magyarul: Anne, e-vel – már csak ezért is volt béna a korábbi magyar címadás) sokkal nyersebb és valódibb, mint elődje. A régi sorozatban például teljesen érthetetlen volt, hogy az árvaházból a Cuthbert testvérekhez kerülő Anne miért gondolja magáról, hogy csúnyácska, hisz az őt alakító színésznő közel sem volt az. Ezzel szemben az új Anne főszereplője tényleg egy sovány, csontos és nem egy klasszikus szépségű kislány. De nem csak ettől hihetőbb az egész. A régi Anne-ben szinte alig tudtunk meg valami az árva kislány előéletéről, itt viszont elég nyersen ábrázolják azokat a kínzásokat, amiket el kellett viselnie társaitól, vagy a családtól, ahol szolgált.

Aztán van még egy, ha nem is nagyon lényeges, de azért elég érdekes változtatás a Netflix új sorozatában. Ez pedig Josephine Barry karaktere, aki az eredeti sztori szerint Diana Barry gazdag nagy-nagynénikéje, aki Charlottetownban él egyedül. Ezt a korábbi sorozatban nem cifrázták túl, sok minden mást nem is lehetett tudni Josephine néniről. Az új sorozatban viszont egy kicsit felturbózták a karaktert. Itt nem egyedül, hanem legjobb barátnőjével élt együtt, aki nemrég hunyt el, és akit Josephine néni sírva gyászol.

Természetesen senki nem mondja ki, hogy a hetvenen felüli néni és a nemrég elhunyt barátnő egy párt alkottak, és hogy nem véletlen, hogy egyikőjük sem házasodott meg, de nyilvánvaló, hogy

a sorozat készítői erősen utaltak rá, hogy Josephine és a másik hölgy szerelemből éltek együtt.

Dreams do come true! #annetheseries #seasontwo #renewed #cbc #annewithane

A post shared by Anne The Series (@annetheseries) on

És persze elég sok eltérés van még az eredeti regényhez és a korábbi sorozathoz képest is, de nem akarunk mindent elspoilerezni, ott a Netflix, meg lehet nézni az egész első évadot! Rögtön az első jelenetben ott lesz egy ismerős arc, viszont valószínűleg csak sokára ugrik be, hogy honnan is olyan rohadt ismerős.

Segítünk: Ő R. H. Thomson, aki most Matthew Cuthbertet alakítja, és aki a Váratlan utazásban Olivia King férje, a dadogós feltaláló, Jasper Dale volt. Vagy ennyire kevés a jó színész Kanadában, vagy a sorozat készítői ezzel is szerettek volna tisztelegni a korábbi sorozatok előtt. Vagy mindkettő.

Címlapfotó:  GP Images/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik