Kultúra

A Survivorben nincs mese, likvidálni kell az ellenfelet

Legutoljára 2003-ban indított az RTL Klub túlélős realityt, ahol a versenyzőket kiküldték egy lakatlan szigetre, hogy aztán oldják meg a következő heteket. Majdnem 15 évvel az előző széria után a csatorna ismét visszahozza a Survivort, aminek nyitó epizódját már meg is nézhettük. Ami először feltűnt, hogy

 jó a casting. Nem valóvilágosra sikerült, jelentsen ez bármit. 

Nagyon úgy fest, hogy a Survivor nem az a műsor, ahol az egyszerűségükért vagy a nyelvújításért szeretjük meg a szereplőket. Ezt már azért is fontos leszögezni, mert sok néző nem emlékszik a 2003-2004-es évadra. Aki meg látta, az se fújja kívülről a játékosokat, és hogy mire lehet majd számítani. Amerikában és több európai országban a 2000-es évektől évente megy a műsor, nálunk viszont csak egy évadot ért meg. Nem valószínű, hogy fejből visszamondja valaki az akkori győztes, Molnár Tünde nevét, pedig az ősi cikkeket felkutatva kiderült, hogy a műsorvezetővel, Stohl Andrással össze is jöttek egy időre.

De ennyit a nosztalgiáról, sokkal érdekesebb, hogy milyen lett az új évad a Fülöp-szigeteken Istenes Bencével. A szereplőkkel tényleg nem lesz gond, ugyanis sikerült a készítőknek megtalálniuk a legsurvivorösebb férfit a Földön. Egy igazi terminátort, Suvivor Ferencet (a borítóképen láthatja), aki volt rendőrként győzi le a lehetetlent.

A Survivor szereplőjének ki kellett vágni egy darab húst a combjából
Sajtóvetítésen jártunk, ahol megnéztük az RTL legújabb realityjének első adását. Egy katona flörtölt a 24.hu riporterével, majd Gáspár Evelin személyi edzője elárulta, mi csípte meg. Durva napunk volt!

Még gyerekkoromban szívatott az egyik családtagom azzal, ha lusta voltam, hogy aki lemarad, meghal. Valahogy Survivor Ferenc is hasonló elveket vallhat, konkrétan elhangzott a szájából:

Likvidálni kell az ellenfelet.

Survivor Ferenc nem viccel, a többi kigyúrt játékos mind puhány hozzá képest. Ember legyen a talpán, aki túléli, kicselezi, vagy nem fog halat, amikor Ferenc azt mondja.

Galéria
Alexandra. Fotó: RTL Klub

Rajta kívül sem szokványos a csapat, őszintén szólva tetszett, hogy nem kizárólag tökéletes testű, személyi edzős lányokat és fiúkat válogattak össze. Lesz itt ész, nyers erő és manipulatív versenyző is.

Az már más kérdés, hogy mennyire köti le a nézőt az éhezés és nyafogás minden nap celebek nélkül.

A csatorna egyik nagy dobása, a Celeb vagyok, ments ki innen! nagy szerencséje, hogy a Survivorhöz hasonló körülmények jutnak a szereplőknek, de ott van egy Szabó Zsófi vagy egy Bódi Sylvi, ha megölné a közönséget az unalom.

Engem mindig a feladatoknál vesztenek el a realityk, a taktikázás érdekel, és hogy hogyan tud egy idegen társaság összefogni vagy éppen széthúzni bungaló-építés vagy tűzgyújtás közben. Az viszont kevésbé szögez a kanapéhoz, hogy egy játékos mennyi ideig áll fél lábon egy cölöpön vagy tol egy kereket. De biztos sokan az erőnléti és ügyességi feladatok miatt szeretik a Survivort, és éppen azt képzelik el, hogy nekik hogy menne a túlélés egy lakatlan szigeten.

Minden adott, már barnán érkezett lányok és fiúk, sok erős jellem, és egy kis mázlival majd valami szerelem is. Az mindig kell, abból lesz a dráma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik