Kultúra

Zseniális sci-fi sorozat érkezik Philip K. Dick műveiből

Robotok, űrlények, disznófejű emberek és Steve Buscemi - mindez az Electric Dreams trailerében, amely egészen elképesztő.

Tavaly jelentette be a Sony Pictures stúdió és a brit Channel 4 csatorna, hogy spéci antológiasorozatot indítanak, amely a nagy Philip K. Dick történeteit fogja feldolgozni. Már önmagában ez sem lett volna gyenge hír a legendás sci-fi író és a tudományos fantasztikus műfaj rajongói számára,  de az külön izgalomra és a színvonalat illetően bizakodásra adhatott okot, hogy a széria alkotóiként A törvény emberét (Justified) készítő Michael Dinner, a modern Csillagközi rombolóért (Battlestar Galactica) felelős Ronald D. Moore és a Totál szívás (Breaking Bad) főszerepében nagyágyúvá vált Bryan Cranston.

A Philip K. Dick’s Eleectric Dreams (Philip K. Dick elektronikus álmai) címet kapó sorozat munkálatai már a vége felé közelednek, ezért mostanra kiadták hozzá az első előzetest, amelyet kisebb meglepetésre az ausztrál Netflixként is aposztrofálható Stan tett közzé. Az ennek következtében feltehetően majd a Stan felületén is nézhető produkció első évada 10 részes lesz és egyelőre még nem tisztázott, hogy K. Dick mely történeteit fogja prezentálni, mindenesetre a trailer alapján szenzációsan szürreálisnak ígérkezik.

A kedvcsináló alapján az máris biztos, hogy a látványra nem lesz majd panasz, éppúgy, ahogy a különálló történetek főszereplőit játszó színészekre sem, akik Bryan Cranston mellett Steve Buscemi, Anna Paquin, Terrence Howard, Geraldine Chaplin, Timothy Spall, Benedict Wong és Liam Cunningham lesznek.

Pontosan még nem tudni, hogy mikor startol majd a Philip K. Dick’s Electric Dreams, de a premier valamikor az év második felében várható a Stan és az Amazon Prime felületein.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik