Kultúra

Falusi diszkóval és búskomorsággal búcsúzott a Sziget Fesztivál

Tegnap bepánikoltál, mert a jól megszokott diszkó, ahova hétvégente járni szoktál a haverokkal, eltűnt? Kámforrá vált? Elvesztette a diszkó jellegét? Szó szerint felszívódott? És még a Mori sem volt a helyén?!?!?!!!?!?!?

Nyugalom, elmondjuk, mi történt:

Tegnap este volt a Sziget Fesztivál utolsó napja, a Nagyszínpad pedig a Dimitri Vegas & Like Mike duóval búcsúzott. A belga DJ páros olyan lendülettel pörgette a lemezeket, hogy Magyarország összes diszkója a Hajógyári-szigeten egyesült egy hatalamas partivá. A bámulatos szettben minden volt, amire iszonyat nagyot lehet pörögni. A Daft Punktól eljutottunk egészen a Papa Roachig!

Geci, hallod, nagyon rátette, uramisteeeen!

– ordította a telefonjába az egyik fesztiválozó, miután vége lett a bulinak. És hát mi csak egyetérteni tudtunk, mert ezek a belga srácok valami eszetlenül király kiállásokat nyomtak végig.

Ebben a hangulatban akár véget is érhetett volna a Sziget, de egy amerikai banda, akik végig olyan szomorúak voltak, hogy akár britek is lehettek volna, elrontotta a hangulatot a búskomorsággal meg a tűpontos riffekkel.

Az Interpol egyik legpörgősebb dala, az All The Rage Back Home mentette meg kicsit a bulit, de aztán újra hót gyász lett minden, amikor felcsendült a The New.

A koncertet még az sem mentette meg, hogy a tagok kifogástalan öltözékben, tökéletes hajjal nyomták el a dalokat, a frontember, Paul Banks hangja pedig magához képest is rendkívül tiszta volt. A végére persze egészen összerázódott a tömeg, így összességében azt lehet mondani, hogy

jó koncertet adott az Interpol, de na, valljuk be, azért Dimitri papáék jól odatették. ;)

 

Kiemelt kép: Electric Picnic Festival/Getty Images/Debbie Hickey

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik