Kultúra

David Bowie-ra emlékezett a Twin Peaks legutóbbi epizódja

David Lynch sorozata egy álomjelenetben idézte meg a néhai zenészikont.

David Lynch a tavaly januárban elhunyt David Bowie emlékének ajánlotta az idén újraindult Twin Peaks új évadának legutóbbi, 14. epizódját.

Bowie korábban a kultsorozat előzményeként készült Twin Peaks: Tűz, jöjj velem! című filmben is feltűnt. A zenész akkor egy jelenetben Phillip Jeffries FBI-ügynököt játszotta  – emlékeztetett a The Guardian.

A sorozatban Andy Brennant alakító Harry Goaz szerint

eredetileg úgy volt, hogy Bowie is játszik majd a széria új évadában, azonban a betegsége miatt erre már nem került sor.

Lynch ennek ellenére belevette őt a sorozat legutóbbi részébe: egy álomjelentbe vágta bele azokat a képkockákat, amelyeket annak idején Bowie-val vett fel a Tűz, jöjj velem! forgatásán.

A Twin Peaks új évada 25 évvel azután veszi fel a fonalat, azután, hogy tudjuk mi történt az akkori szezonzáróban a Kyle MacLachlan által megformált Cooper ügynökkel. A 18 epizódos folytatást az eredeti szériát is jegyző Lynch és Mark Frost párosa írta. A hatvanperces részeket Lynch rendezte.

MacLachlan mellett Amanda Seyfried, Laura DernNaomi Watts, Tom Sizemore, Jennifer Jason Leigh, Dana Ashbrook, Balthazar Getty és a Laura Palmerként Sheryl Lee játszik a szériában. Vendégszereplőként eddig Moby, a Nine Inch Nails, Sky Ferreira és Hudson Mohawke is feltűnt már az új részekben.

Forrás: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik