Kultúra

Nem lesz ismeretlen a négy Avatar-folytatás főgonosza

James Cameron rendező egy interjúban árulta el, hogy ugyanazokkal a karakterekkel akar majd dolgozni.

Az évek óta tartó ködösítés előkészületek után még márciusban érkezett az infó, hogy James Cameron végre befejezte az Avatar-folytatások forgatókönyveit és bejelentette, hogy idén augusztusban a forgatást is megkezdik majd. Ekkor még az a hír járta, hogy az egyszerre készülő sequelek közül az Avatar 2 már 2018 végére elkészülhet, csakhogy aztán a rendezőfejedelem egy interjújában tisztázta, jövőre még nem mutatják be a második részt. Vagyis

az Avatar 2 2020. december 18-án, az Avatar 3 2021. december 17-én, az Avatar 4 2024. december 20-án, az Avatar 5 pedig 2025. december 19-én érkezik az amerikai mozikba.

James Cameron egy, az Empire-nek adott interjújában most kifejtette, hogy

Az Avatar-folytatások érdekessége, hogy tulajdonképpen ugyanazokkal a szereplőkkel dolgozik majd. Lesz persze egy csomó új karakter, helyszín és idegen lény, de nem állandóan új szereplőket fogunk látni. Nem lesz új főellenség epizódról-epizódra, ugyanaz a fickó, ugyanaz a seggfej fog ármánykodni mind a négy részben. Ő nagyon jó és csak egyre jobb lesz. Stephen Lang nagyon odateszi majd magát.

Ez azt jelenti, hogy a 2009-es filmben Stephen Lang karaktere, Miles Quaritich ezredes látszólag hiába halt meg, visszatér majd a folytatásban.

Miles Quaritich ezredes. Fotó: 20th Century Fox

Rajta kívül az alapfilmben főszereplőket játszó Sam Worthington (Jake Sully) és Zoe Saldana (Neytiri) garantált visszatérése mellett állítólag Sigourney Weaver (Dr. Grace Augustine) is benne lesz a produkciókban, bár utóbbi szintén meghalt a cselekmény során.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik