Kultúra

Sírás nélkül nehéz lesz kibírni a Micimackó-filmet

Már az előzetese is megindító a Goodbye Christopher Robinnak, amely A.A. Milne-ról és könyve születéséről fog szólni.

Az Egy hét Marilynnel és A hölgy aranyban című drámákat is jegyző Simon Curtis rendezésében készülő Goodbye Christopher Robin (kb. Ég veled, Róbert Gida) című életrajzi filmhez, amely a Micimackót kitaláló A. A. Milne-ról és legendás könyvének elkészüléséről szól. Az alkotás új posztert és előzetest kapott.

Fox Searchlight Pictures

Az 1920-as évek elején játszódó film onnantól kapcsolódik majd be Milne életébe, hogy a háborút megjáró és ott szörnyű élményeket átélő író a felségével és kisfiával leköltözik vidékre. A nyugodt környezetben aztán Milne elkezd újra magára találni, mígnem aztán a fia, Christopher a játékaival együtt megihleti és egy olyan kedves történet megírására ösztönzi, amely hatalmas sikerré válik. Igen ám, csakhogy a rivaldafény középpontjába nem Milne, hanem a Róbert Gida karakterét ihlető kis Christopher kerül.

A Milne-t alakító Domhnall Gleeson mellett két remek színésznőt és egy tehetséges gyerekszínészt láthatunk majd a mellékszerepekben: Daphne Milne-t Margot Robbie, a család házvezetőnőjét, Olive-t Kelly Macdonald, az ifjú Christopher Robint pedig a még kameraszűz Will Tilston alakítja.

Az előzetes alapján egyszerre felemelő és szívfacsaró Goodbye Christopher Robin szeptember 29-én fog debütálni a brit mozikban. Hazai bemutatóról egyelőre még nem érkezett információ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik