Kultúra

A hackerek a szkript után egy teljes Trónok harca részt is felraktak a netre

Az Entertainment Weekly számolt be róla először, hogy a hét elején közel 1,5 TB-nyi adatot tulajdonítottak el hackerek a HBO szervereiről. Az elkövetők azonban végül nem zsarolták meg a céget, és nem az lett, amire sokan számítottak, vagyis a HBO visszavásárolja tartalmait, hanem az valóban felkerült az internetre. Akkor még csak a Trónok harca 7. évad negyedik részének teljes forgatókönyve, valamint a Nagypályások és a 104-es szoba című sorozatok le nem vetített részei szivárogtak ki.

A Trónok harca-szkript ellopásánál is súlyosabb lehet az HBO-t ért hackertámadás
A sikersorozat és más szériák forgatókönyveinél kényesebb dokumentumokat is megszerezhettek a hackerek.

Pénteken viszont már a jövő hétfőn érkező negyedik részt is feltöltötték: egy Google Drive-ból érhető el az epizód, igaz annyian próbálták letölteni, hogy átmenetileg most nem lehet.

A Trónok harca negyedik részének screenshotja

Azt nem lehet tudni, hogy ez már a végső vágat, ami augusztus 7-én a HBO-n is nézhető, mindenesetre a “for internal viewing only“, vagyis a “csak belső megtekintésre” vízjel szerepel rajta. Mivel nem célunk támogatni az esetet, a honlap nevét nem írjuk meg, ahonnan immár letölthető.

Aki nagyon tudni szeretné tudni, mi fog történni a Trónok harca éppen futó szezonjának további részeiben és nem fél a spoilerektől, inkább olvassa el, mit kukáztunk össze a Reddit alapján (az első három résszel kapcsolatos leírtak igazolódtak amúgy).

A HBO korábbi közleménye szerint szorosan együttműködik kiberbiztonsági cégekkel, hogy fény derüljön arra, miként lophattak el ekkora anyagmennyiséget (amely amúgy az alkalmazottak személyes adatait és pénzügyi információkat is tartalmazott), és hogy ez ne fordulhasson elő még egyszer.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik