Kultúra

Horvátországban forgatják az új Bond-mozit

A Trónok harca és a Star Wars VIII után újabb szuperprodukciónak ad otthont Dubrovnik.

A Trónok harca és a Star Wars VIII után a 25. Bond-film lesz a következő szuperprodukció, amelyet részben Dubrovnikban forgatnak.

Nemrégiben eldőlt, hogy a brit szuperkém 2019 novemberében fog visszatérni a mozikba, méghozzá (egyre nagyobb valószínűséggel) Daniel Craig alakításában, és a híresztelések szerint egy vak főgonosszal kell majd megküzdenie a 2015-ös 007 Spectre – A Fantom visszatér folytatásában.

A Vecernji List című zágrábi napilap információi szerint a forgatás év végén kezdődik a dalmát tengerparti városban. A további helyszínek között Franciaországot és Japánt említik.

Kiszivároghatott az új James Bond-film címe
Daniel Craig egyszer már kiszállt volna, de mégis vele forog az új Bond-film, amiről több részlet derült ki.

A történet Raymond Benson 2001-es Bond-regényén, a Never Dream Of Dying (Sose álmodj halálról) című könyvön alapul, a forgatókönyvet pedig Neal Purvis és Robert Wade készíti. Raymond Benson írta a filmforgatókönyvek alapján A holnap markában, a Halj meg máskor! és A világ nem elég című filmek regényváltozatát, ám ez lesz az első alkalom, hogy saját Bond-regényét viszik filmre.

A 25. filmben Mr. Bond az Unió nevű szervezettel kerül majd szembe. A Benson-történetekből ismert Unió a világ egyik legveszélyesebb bűnszervezete, amely a legpitibb autólopásoktól az utcai leszámolásokon át a terrorizmusig vagy az ipari kémkedésig bármire képes a megfelelő fizetségért cserébe.

Hárman esélyesek a következő Bond-mozi rendezésére
A Skyfallt és a Spectre-t jegyző Sam Mendes nincs közöttük.

A 49 éves Daniel Craig ötödik alkalommal játszhatja el a 007-es ügynököt, a Casino Royale (2006), A Quantum csendje (2008), a Skyfall (2012) és a Spectre után. A hírek szerint az új moziban a kétszeres Oscar-díjas Christoph Waltz is visszatérhet Ernst Stavro Blofeld szerepében, ezt azonban akárcsak a 007-esként Craig visszatérését, hivatalosan még nem erősítették meg.

Forrás: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik