Kultúra

Felkavaró lesz Angelina Jolie gyerekkatonákról szóló filmje

Merthogy már az előzetese is az a First They Killed My Father című drámának, amely Kambodzsa borzalmait fogja bemutatni.

Három évvel a Louis Zamperiniről szóló Rendíthetetlen után idén ismét egy életrajzi filmmel jelentkezik rendezőként az Oscar-díjas Angelina Jolie, akinek a First They Killed My Father (Először az apámat ölték meg) című alkotását a kambodzsai emberi jogi aktivista Loung Ung memoárjából készül. A produkciónak kijött a posztere és az első előzetese, amelyek máris egy megrázó erejű filmet vetítenek előre.

Netflix

A Netflix égisze alatt közelgő alkotás 1975-78 között fog játszódni és az akkor még gyermek Loung Ung szemszögéből mutatja be a kambodzsai népirtás és háború borzalmait. A kegyetlenkedések mellett a khmer rezsim uralta ország történelmébe is bepillantást nyújt majd a Jolie által nemcsak rendezett, de producerált alkotás, amelyben a leghangsúlyosabb a gyerekkatonák sorsa lesz. Íme a film trailere:

A teljes egészében Kambodzsában forgatott film körül máris áll a bál, miután alig néhány nappal az előzetes közzétételét megelőzően a Vanity Fair közölt egy portrét Jolie-ról, melyből kiderült, hogy a színésznő és stábja milyen sajátos módszerrel választotta ki a helyi gyerekek közül a főszereplőt.

Angelina Jolie elképesztő "játékkal" toborzott gyerekeket filmjéhez
Kambodzsai árvaházakban és cirkuszokban kereste a megfelelő szereplőket.

Az amatőr színészekkel forgatott First They Killed My Father szeptember 15-én kerül fel a Netflixre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik