Kultúra

Bezár a Gozsdu Manó Klub

A GMK néven ismert belvárosi koncerthelyszín, a Gozsdu Manó Klub a jelenlegi formájában bezárja kapuit – tudta meg a Koncert.hu. A hely koncertszervezője, Benedetti Péter számolt be a Facebookon arról, hogy a hely koncerthelyszínként megszűnik, és megváltozott profillal fog újranyitni. A hírt pár nappal ezelőtt megelőzte a Klub Facebook-oldalán felbukkant hír, miszerint felújítás miatt rövid időre bezárnak, de ott arról, hogy mik a távlati tervek, egyelőre nincs hír.

Benedetti posztja szerint:

Kedves Zenészek, Szervezők, Kollégák!

Ezúton is szeretnélek értesíteni Titeket, hogy a mai nappal a Gozsdu Manó Klub megszűnik mint koncerthelyszín, és ősztől más néven, más profillal működik majd tovább.

Nagyon hirtelen jött ez nekem is, így nem maradt rá elég idő, hogy mindenkit személyesen értesítsek és köszönhessem meg a közös munkát, a rengeteg koncertélményt, amihez a közel 5 éves szervezői tevékenységem alatt volt szerencsém a GMK-ban. Igyekeztem legjobb tudásom szerint végezni a munkám és büszke vagyok rá, hogy rengeteg zenekar és előadó megfordult nálunk, nemcsak nagy nevek, de olyan “kisebbek” is, akik mára már bőven headliner-ek, nem beszélve azokról a külföldi csapatokról, akik a bulijaik után egybehangzóan nemzetközi színvonalú klubnak könyvelték el a gmk-t.

Évente kb 150-180 zenekarnak tudott helyet biztosítani a “gozsdu”, így szakmailag a legjobban azt sajnálom, hogy kevés olyan koncerthelyszín marad a városban, ahol kis közönségszámú bulit minőségire lehet kihozni. Természetesen mindig minden nem mehetett flottul, voltak nehézségek, feszültebb pillanatok, de törekedtünk rá, hogy korrekt megoldásokat találjunk mindenki számára és tanuljunk a hibáinkból, így remélem jó szívvel fogtok Ti is gondolni erre a kis klubra, ami oly sok élményt okozott, mind a fellépőknek, mind a nézőknek, rajongóknak. Köszönök mindent és remélem lesz alkalmam továbbra is jó bulikat, színvonalas produkciókat szervezni Nektek/Veletek!

A miértekről nem szól a fáma sem Benedettinél, sem a Klub oldalán, megkerestük őket, amint van friss info, frissítjük vele a cikket. Egyelőre a bezárás biztos, és az, hogy ezzel a belváros egyik kulcshelye szűnik meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik