Kultúra

Kádár-kori vámpírfilmet forgat az Isteni műszak rendezője

Drakulics Elvtárs lesz a címe Bodzsár Márk filmjének, amely a Filmalap támogatásával készül.

Nagy Zsolt főszereplésével készül az 1970-es évek Magyarországán játszódó romantikus vámpírtörténet, a Drakulics elvtárs.

A Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága 449 millió forint támogatást szavazott meg az Isteni műszakkal feltűnt Bodzsár Márk mozifilmjének gyártására, a forgatás októberben kezdődik.

Magyar Nemzeti Filmalap

A Drakulics elvtárs egy nyugatról hazalátogató vámpírról fog szólni, aki Magyarországra érve rögtön az állambiztonság célkeresztjébe kerül. A titkosszolgálati megfigyelés során bontakozik ki a szerelem közte és a beszervezésével megbízott fiatal elvtársnő között.

A romantikus komédia kém- és vámpírfilmes elemeket vegyít, és olyan fénytörésben mutatja meg a Kádár-kort, amilyenben még soha nem láttuk.

– vallják az alkotók.

A film rendezője Bodzsár Márk, akinek az Isteni műszak után a Drakulics elvtárs lesz a második mozifilmje. A forgatókönyv megírásában Jakab Juli és Tasnádi István dramaturgként segítették. A végleges forgatókönyv a Filmalap szakmai és anyagi támogatásával készült. A producerek Pék Csaba és Tőzsér Attila, az operatőr Reich Dániel, a látványtervező Ágh Márton, a vágó Kovács Zoltán.

Az 1930-as évek hollywoodi sztárjává vált Lugosi Béla után Nagy Zsolt lesz a következő magyar színész, aki vámpírt alakít a mozivásznon.

A forgatás októberben kezdődik, és a tervek szerint a Drakulics elvtárs jövő ősszel kerül a mozikba.

Forrás: Magyar Nemzeti Filmalap, nyitókép: Lugosi Béla Drakulaként (Universal Pictures)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik