Kultúra

A hackerek most már fel is töltötték a netre az ellopott Trónok harca-szkriptet

Hétfő este még csak a lopás ténye volt bizonyos, ma már el is érhetők az HBO tartalmak az interneten.

Az Entertainment Weekly számolt be róla először, hogy közel 1,5 TB-nyi adatot tulajdonítottak el hackerek a HBO szervereiről. Az elkövetők azonban végül nem zsarolták meg a céget, és nem az lett, amire sokan számítottak, vagyis a HBO visszavásárolja tartalmait, hanem az valóban felkerült az internetre. Mivel nem célunk támogatni az esetet, a honlap nevét nem írjuk meg, ahonnan immár letölthető a Trónok harca 7. évad negyedik részének teljes forgatókönyve, valamint a Nagypályások és a 104-es szoba című sorozatok le nem vetített részei.

(Amúgy az oldal szinte elérhetetlen, vélhetően azért, mert annyian próbálkoznak letölteni a tartalmakat).

A netre feltöltött HBO-s tartalmak

Aki nagyon tudni akarja mi fog történni a Trónok harca éppen futó szezonjának további részeiben és nem fél a spoilerektől, inkább olvassa el, mit kukáztunk össze a Reddit alapján (az első három résszel kapcsolatos leírtak igazolódtak amúgy).

A HBO közleménye szerint szorosan együttműködik kiberbiztonsági cégekkel, hogy fény derüljön arra, miként lophattak el ekkora anyagmennyiséget (amely amúgy az alkalmazottak személyes adatait és pénzügyi információkat is tartalmazott), és hogy ez ne fordulhasson elő még egyszer.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik