Kultúra

20 éves a Fezen Fesztivál

Fezen 20: Idén ünnepli jubileumi fennállását a Fezen fesztivál.

Székesfehérváron augusztus 2 és 5. között lesz az ország egyik legnevesebb, legtöbb külföldi fellépőt felsorakoztató könnyűzenei- és rockfesztiválja.

Fehérvári Zenei Napokból Fezen

1997-ben indult a fesztivál története, amikor a lelkes, székesfehérvári fiatalokból álló csapat úgy döntött, hogy koncertsorozatot szervez, aztán kiderül, lesz-e jövője a dolognak, vagy sem. Így indult anno minden fesztivál.

Az évek során aztán egyre terebélyesebb lett a fehérvári esemény, és a ma már Fezen néven nemzetközi szinten is számon tartott rendezvény 20 év leforgása alatt olyan fellépők koncertjeit is jegyezte, mint a Deep Purple, a Judas Priest, a Dream Theater, vagy épp a Guano Apes. De fellépett már a Fazenen Al Di Meola és a Faithless is.

Akárhonnan is nézzük, a Fezen napjainkra hazánk egyik megkerülhetetlen zenei fesztiválja, ahol világsztár fellépők koncertjeit bulizhatjuk végig, magyar pénztárcával is megközelíthető módon.

A jubileumi Fezen nagyot fog durranni

Már csak amiatt is, mert az idei felhozatal legnagyobbja az az Alice Cooper, akit még 1969-ben fedezett fel egy bizonyos Frank Zappa nevű figura, és aki legutóbb kerek 20 évvel ezelőtt lépett fel Magyarországon. Épp abban az évben, amikor startolt az első Fehérvári Zenei Napok. Ügyes kis számmisztika!

Alice Cooper mellett idén sok más neves hazai és külföldi fellépő műsorán kívül tombolhatunk még a Fazenen a The Offspring zenéjére is, ami szintén nem kis dolog, hiszen a kultikus amerikai punkrock csapat sem éppen gyakori vendége kis hazánknak, ám annál népszerűbb (bár igazi aranykorát vitathatatlanul a 90-es évek közepén élte).

Augusztus 2-5. tehát Fezen Székesfehérváron, melynek részletes műsora ide kattintva böngészhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik