Kultúra

Hans Zimmer is beszáll a Szárnyas fejvadász 2049 zenéjének komponálásába

A német sztárzeneszerző csatlakozásával már ketten dogoznak a sci-fi muzsikáján.

Az Oscar-jelölt Denis Villeneuve rendezésében közeleg a kultikus Szárnyas fejvadász folytatása: a Szárnyas fejvadász 2049 (Blader Runner 2049), amelyet büszkeségünkre Magyarországon forgattak.

És azt vágod, hol bóklászik Ryan Gosling a Szárnyas fejvadász 2 trailerében?
Ha nem, mi örömest megmondjuk. Mindenesetre látszik, hogy nálunk forgatták a filmet.

A sci-fi akciófilm október elején fog mozikba kerülni, így jelenleg már bőven az utómunkálatokat tapossa. Ehhez képest most egy kissé váratlan hír látott napvilágot a produkcióval kapcsolatban: a készítők

felkérték a zeneszerzés rocksztárjaként ünnepelt Hans Zimmert, hogy komponáljon kiegészítő muzsikákat a film már szinte kész zenéjéhez.

Ez azt jelenti, hogy az Oscar-díjas Zimmer csatlakozásával mostantól két nagyágyú dolgozik a Szárnyas fejvadász 2049 zenéjén, merthogy a produkció eredeti komponistája, a kétszeres Oscar-jelölt Jóhann Jóhannsson is folytatja a munkát, Zimmer beszállása ide, vagy oda.

Azt persze jelenleg még nem tudni, hogy végül melyikük dallamai lesznek majd hangsúlyosabbak a film alatt, ugyanakkor a párosítás mindenképpen izgalmas, hiszen míg Jóhannsson a korábbi nyilatkozatai szerint a nagy Vangelis szintetizátoros stílusát igyekszik megidézni, addig Zimmer nyilván a rá jellemző dinamikus és grandiózus hangzásvilágú témákkal járul majd hozzá a sci-fi zenei aláfestéséhez.

Borzongatóan erős zenét komponált Hans Zimmer a Dunkirkhöz
Itt az első részlet a háborús film soundtrackjéről, amely máris valóságos mesterműnek tűnik.

A Szárnyas fejvadász 2049 (előzetes itt) cselekményéről még mindig nem tudni sokat, mindenesetre a rövid szinopszis szerint a sequel 30 évvel fog a kultikus alapfilm eseményei után játszódni és a Ryan Gosling által megformált fiatal blade runner egyik nyomozása során egy rettenetes titkot fog felfedezni, amely ha kitudódik, a jövő társadalmának végét jelentheti. Az ügybe magát még jobban beleásó főhős aztán az évtizedekkel korábban felszívódott Rick Deckardot (Harrison Ford) is megtalálja, akiről jelenleg még nem tudni, hogy ellenségévé, avagy szövetségesévé válik-e majd a szárnyas fejvadásznak.

A két főszereplő mellett az Oscar-díjas Jared Leto, az Arany Glóbusz-nyertes Robin Wright, továbbá Dave Bautista, Ana de ArmasLennie JamesMackenzie Davis és Barkhad Abdi alkotja a film szereplőgárdáját.

Az 1982-es Szárnyas fejvadászt rendezőként jegyző Ridley Scott produceri bábáskodásával készülő folytatás egy nappal az amerikai bemutató előtt: október 5-én fog a hazai mozikba kerülni.

Forrás: Empire

Ajánlott videó

Olvasói sztorik