Kultúra

Majdnem egy Oscar-díjas színésznő kapta az AZ bohócának szerepét

Ezt a Stephen King regényéből készülő horror egyik producere árulta el egy interjúban.

Ősszel fog a mozikba kerülni Stephen King 1986-ban megjelent Az (It) című regényének új adaptációja, pontosabban annak az első fele, ugyanis a produkció az alapműhöz és az abból 1990-ben készült tévéfilm(ek)hez hűen két részben fogja feldolgozni a bohócos rémtörténetek non plus ultráját.

Ha eddig nem féltél a bohócoktól, az AZ új trailere után garantáltan fogsz
Megérkezett a Stephen King regényéből készülő horror új előzetese, amely nem bízza a véletlenre a paráztatást.

A két nappal ezelőtt vérfagyasztó új előzetessel jelentkező horror egyik producere, Barbara Muschietti (aki egyébként a filmet rendező Andrés Muschietti testvére) a Nerdistnek adott interjújában mesélt a produkció castingjáról, mellyel kapcsolatban elárult egy nagy titkot: nevezetesen, hogy az emblematikus gonosz bohóc, Pennywise szerepére eredetileg az Oscar-díjas Tilda Swinton volt az első számú jelölt.

Kétségtelenül izgalmas lett volna az Oscar-díjas Tilda Swinton Pennywise szerepében. Fotó: Getty Images

Istenre esküszöm, így igaz. Megvolt az időintervallumunk a film forgatására, csakhogy ő akkor épp nem volt elérhető, úgyhogy végül a meghallgatásra sem tudott eljönni. Pedig mind úgy gondoltuk, hogy csodás lenne a szerepben. Én minden követ megmozgattam, hogy Swinton lehessen Pennywise, de nem jött össze.

– mondta az idősebb Muschietti, aki hozzátette, hogy személy szerint nagyon sajnálja a dolgot.

Mint ismert, utóbb nem egy másik színésznő és nem is egy tapasztaltabb színész, hanem az ifjú Bill Skarsgard kapta meg Pennywise (avagy a regény fordítása szerint Krajcáros) szerepét. Muschietti Skarsgard castingjáról is mesélt, felfedve, hogy végül miért a 27 éves színészt választották a szerepre.

Bill bejött és eldobtuk tőle az agyunkat. A saját Pennywise-interpretációját adta elő, nagyon felkészült és nagyon félelmetes volt. Jól ismerte a regényt és a karaktert, ami a számunkra is nagy segítség is volt, mert olyasvalakit kerestünk, aki tisztában van a könyvvel.

A Skarsgard mellett a Stranger Things Mike Wheelerjeként ismertté vált Finn Wolfhard, továbbá az egyébként nem túl ismert Jaeden Lieberher, Sophia Lillis, Javier Botet, Jack Dylan Grazer és Jeremy Ray Taylor alkotta szereplőgárdával készülő horror szeptember 7-én fog a magyar mozikba kerülni.

Már dolgoznak a Stephen King-féle AZ második részén
Ezt a bohócos horrort rendező Andrés Muschietti árulta el egy friss interjúban.
Forrás: The Playlist

Ajánlott videó

Olvasói sztorik