Kultúra

Elárverezik a Vissza a jövőbe 2 önbefűzős cipőjét

Nem vicc: az eredetit. Igazi filmtörténeti kuriózum kerül kalapács alá.

Időről időre emlékezetes filmes relikviák kerülnek kalapács alá Hollywoodban, így manapság már nincs is semmi meglepő pl. abban, hogy az idei Comic-Conon azt a mágikus Nike MAG önbefűzős cipőt is elárverezik, amelyet a Vissza a jövőbe 2-ben láthattunk Marty McFly lábán.

A Hype Beast számolt be róla, hogy meghirdették az 1989-es sci-fiben Michael J. Fox által viselt lábbelit aukcióját. Egy friss képet is közöltek a szupercsukáról, amely valójában nyilván nem képes bekötni saját magát, ugyanakkor még ma, közel 30 évesen is klasszul néz ki.

Fotó: Pipirurris

A Nike MAG kikiáltási ára nem ismert, mindazonáltal nyilván sokba fog fájni annak, aki mindenáron bele akarja tenni a lábát. Ezt vetíti előre az is, hogy tavaly novemberben egy, az eredeti által ihletett modern Nike MAG-et nem kevesebb, mint 200 ezer dollárért árvereztek el.

Na és hogy mire is lenne képes ez a filmes relikvia, ha úgy működne, ahogy anno a Vissza a jövőbe trilógiát kitaláló és megrendező Robert Zemeckis és társai elképzelték? Természetesen erre:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik