Kultúra

Már dolgoznak a Stephen King-féle AZ második részén

Ezt a bohócos horrort rendező Andrés Muschietti árulta el egy friss interjúban.

Ősszel fog a mozikba kerülni Stephen King 1986-ban megjelent Az (It) című regényének új adaptációja, amely az év legvárósabb horrorjaként közeleg. Legalábbis az eddigi előzetesei miatt mindenképpen.

Magyarul is a frászt hozza rád a Stephen King-féle Az előzetese
Elkészült a bohócos horror szinkronizált trailere, amelyet képtelenség borzongás nélkül végignézni.

Miközben a fél világ a még nyilvánvalóan érkező harmadik, végső trailerre vár, most új infók láttak napvilágot a produkcióval kapcsolatban, méghozzá az azt rendező Andrés Muschietti jóvoltából, aki a minap a Variety egyik munkatársával ült le beszélgetni filmjéről. A korábban a Mama című horrorral bizonyító filmes az interjúban felfedte, hogy miközben a végső simításokat végzik a horroron, már meg is kezdték a második rész kidolgozását, tekintve, hogy kezdettől fogva két filmben gondolkodnak.

Nagyjából januárra készülünk el a második film forgatókönyvével. Ideális esetben márciusban megkezdjük az előkészületeket. Az első rész a gyerekekről szól. A második ugyanezekről a karakterekről, csak 30 évvel később, már felnőttként. Ebben lesznek visszaemlékezések is 1989-re, amikor még gyerekek voltak a főhősök.

– mondta az argentin származású, 43 éves direktor. A fentiekhez Muschietti azt is hozzátette, hogy

mind a két film R besorolású, azaz keményen korhatáros lesz, mert sokkal erőszakosabbak, mint az Az 1990-es tévés adaptációja.

A történet emblematikus gonoszát: a bohóc Pennywise szerepét az ifjú Bill Skarsgard fogja megformálja meg a filmekben. A fent látható legutóbbi előzetesben belőle ugyan még keveset láthatunk, de a főszereplők, azaz a történetben vele szembeszálló gyerekcsapat tagjai már többször is felbukkannak.

A Skarsgard mellett a Stranger Things Mike Wheelerjeként ismertté vált Finn Wolfhard, továbbá az egyébként nem túl ismert Jaeden Lieberher, Sophia Lillis, Javier Botet, Jack Dylan Grazer és Jeremy Ray Taylor alkotta szereplőgárdával készülő horror szeptember 7-én fog a magyar mozikba kerülni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik