Kultúra

Horrornak sem lesz gyenge a brutális sorozatgyilkosról szóló Hóember

Előzetest kapott Jo Nesbø regényének filmadaptációja, amelyben Michael Fassbender fog a nőket gyilkoló pszichopata után nyomozni.

A BAFTA-díjas Tomas Alfredson (Engedj be!, Suszter, szabó, baka, kém) rendezésében készül a Hóember (The Snowman) című thriller és dráma, amely Jo Nesbø 2007-ben kiadott azonos című regényét fogja feldolgozni. A most érkezett első előzetes alapján pedig enyhén szólva is hatásos, borzongató stílusban.

A Hóember főhőse a kétszeres Oscar-jelölt Michael Fassbender által megformált nyomozó: Harry Hole lesz, aki egy kegyetlen gyilkos nyomába ered, miután az első hó leesésével Oslóban megtalálják egy nő feldarabolt hulláját. Az első áldozatot aztán több is követi, azonban látszólag mindennemű kapcsolat nélkül, így Hole és a neki a nyomozásban segítő Katrine Bratt (Rebecca Ferguson) arra kezdenek gyanakodni, hogy az immár sorozatgyilkos olyan nőkkel végez, akik valamiért nem tetszenek neki.

A rendszeresen zseniális alakításokkal jelentkező Fassbender és a Mission: Impossible – Titkos nemzettel berobbant Ferguson mellett J.K. Simmons, Val Kilmer, Charlotte Gainsbourg, Toby Jones és Chloë Sevigny is játszik a Hóemberben, amely október 12-én fog megérkezni a magyar mozikba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik