Kultúra

Törőcsik Mari élni akar, de nem eszik

Bár javul a legendás művésznő állapota, nem tud enni.

A Blikknek régi kollégája és barátja, Jordán Tamás elárulta, hogy Törőcsik Mari nagyon jó körülmények között van, odafigyelnek rá, az egyetlen gond, hogy nem akar enni.

Az agyával pontosan tudja, hogy kellene, mert nem mehet haza, amíg erőre nem kap, de nincs étvágya, nehezen megy neki. Mindenki kérleli, hogy egyen, de hiába. Infúziót kap, hogy pótolják a hiányt a szervezetében.

Jordán Tamás azt biztatónak tartja, hogy Törőcsik Marinak jó a kedve, életerős, és a humora is a régi.

Érdekes, hogy mégsem akar enni, pedig az élethez ragaszkodik.

Mari nincs jól, de nem olyan nagy a baj, mint azt gondolnák.

Ezt Jordán Tamás már a Borsnak mondta, emlékeztetve rá, hogy barátja eredetileg egy megfázás miatt került a kórházba, mert az legyengítette.

Szervi baja nincs, teljesen tudatánál van, sztorizgat, sokszor alig lehet lelőni. A kedélye jó, meg lehet nevettetni. Csak az evéssel vannak bajok. Még annál is kevesebbet eszik, mint ami a létfenntartáshoz szükséges lenne, ezért mesterségesen táplálják infúzióval. Mindig sovány volt, de most még fogyott is.

A szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója az ATV Egyenes Beszéd című műsorában is megosztott néhány információt Törőcsik Mariról.

Jordán: Törőcsik Marinak nincs ambíciója enni
Jordán Tamás jobban van esése után, de jóbarátja, Törőcsik Mari keveset eszik a kórházban, bár humoránál van.

A kétszeres Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színésznő hónapokkal ezelőtt került kórházba, egészsége lassan javul. Sokáig a szombathelyi Markusovszky Kórház intenzív osztályán kezelték, nemrég azonban átkerült az intézmény kardiológiai osztályára – árulta el egy kórházi dolgozó, aki szerint csak volt férje, Bodrogi Gyula látogathatja bármikor a művésznőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik