Kultúra

Idén is sorra születnek az állatvilágot vicces színben bemutató fotók

Idén is sorra születnek az állatvilágot vicces színben bemutató fotók

Már látszik: idén is erős lesz a verseny a minden évben megrendezett, az év legviccesebb természetfotóját kiválasztó Comedy Wildlife Photography Awards idei versenyzői közt!

A két természetfotós által alapított Comedy Wildlife Photography Awards természetesen nem egyszerűen csak a legviccesebb fotó kiválasztására jött létre, hiszen szervezői a Born Free Foundationnel együttműködésben az állatok élőhelyének, illetve állományának megőrzésére, valamint az ezért küzdőknek való adománygyűjtésre próbálják felhívni a figyelmet.

A szervezők idén is késő őszig várják a fotókat, hogy közülük választhassák ki a legjobbakat. Tavaly óriási versenynek lehettünk szemtanúi, és ez jó eséllyel idén sem lesz másként – ezt megerősíteni látszik az első néhány, a díjért versengő fotó megjelenése.

Bemutatjuk az eddigi legjobbakat.

Barátja mondandóján meglepődött elefántfóka a Kalifornia állambeli San Simeon egyik partszakaszán (fotó: George Cathcart)

Tökéletesen célzó róka a kaliforniai San José egyik golfpályáján (fotó: Douglas Croft)

A bekötött biztonsági öveket ellenőrző zsiráf a kenyai Maszáj Mara rezervátumban (fotó: Graeme Guy)

A harcművészetekben jártas, az ausztráliai Fowlers Gap közelében élő kenguru gyakorlással kezdi a napot (fotó: Andrej Giljov)

Harsányan nevető elefántfókák a Nagy-Britanniához tartozó, Amerika déli csücskénél fekvő Déli-Georgia és Déli-Sandwich-szigetek egyik tagján (fotó: Roie Galitz)

Apró ágról lecsúszó bagoly Ópusztaszer közelében (fotó: Kercz Tibor)

Minden rendben – jelzi a festői szépségű Madagaszkár Analamazaotra nevű rezervátumában élő indri (fotó: Jamamoto Cuneo)

Olvasói sztorik