Kultúra

Borzongatóan erős zenét komponált Hans Zimmer a Dunkirkhöz

Itt az első részlet a háborús film soundtrackjéről, amely máris valóságos mesterműnek tűnik.

Már két hétnél is kevesebbet kell várnunk és mozikba kerül Christopher Nolan háborús thrillere: a Dunkirk, amely a rendező eddigi legfeszkósabb produkciója lesz a héten érkezett utolsó előzetesféléje alapján.

Őrülten feszültnek ígérkezik Christopher Nolan Dunkirkje
Rég vártunk ennyire háborús filmet.

Természetesen egy őrülten feszült filmhez őrülten feszült zene is dukál, melyet a Dunkirkhöz az a Golden Globe- és Oscar-díjas Hans Zimmer készített, aki korunk egyik zsenijeként nagyon ért az intenzív és monumentális muzsikák komponálásához. A háborús filmmel együtt az elmúlt 12 évben készült mind a hét Nolan-film zenéjén dolgozó Zimmer új alkotásából mostanra felkerült a világhálóra az első téma: a Supermarine című nyolcperces track, amely már önmagában is lebilincselően izgalmas és grandiózus.

Ami pedig Nolan háborús moziját illeti: a Dunkirk a francia partokon 1940 májusában bekerített több mint 330 ezer szövetséges katona kimenekítését, azaz a híres Dinamó hadműveletet fogja elmesélni.

A pazar látvány mellett parádés szereplőgárdájú produkcióban az Oscar-díjas Mark Rylance, az egyaránt Oscar-jelölt Tom Hardy és Kenneth Branagh, továbbá Cillian Murphy és James D’Arcy is látható lesz.

A Dunkirk egy nappal az amerikai bemutató előtt: július 20-án fog a magyar mozikba kerülni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik