Kultúra

Férfimentes fesztivált rendeznek Svédországban

Emma Knyckare svéd komikus férfimentes fesztivált rendez szülőhazájában, miután a napokban sorozatos nemi erőszak miatt kellett törölni a Bravalla fesztivált, ami a legnagyobb a maga nemében az északi országban. A rendezvényt ráadásul azóta a jövő évre is felfüggesztették.

Mit szólnátok, ha csinálnánk egy szuper fesztivált, ahová férfiak nem jöhetnének?

– tette fel a kérdést Twitter-oldalán.

Mint fogalmazott, a programot újra és újra szervezné egészen addig, amíg az összes férfi meg nem tanulna viselkedni.

Az eredeti tweet megjelenésének másnapján a komikus pedig már hivatalosan is bejelentette, hogy Svédország első férfimentes fesztiválját jövő nyáron rendezik meg.

Az elkövetkező napokban egy erős csapatot állítok össze tehetséges szervezőkkel és projektvezetőkkel, a részletekkel pedig ezután jelentkezünk majd.

Knyckare, aki rádiós műsorvezetőként is dolgozik elutasította, hogy a férfiak kitiltása egy fesztiválról tisztességtelen lenne.

Mivel a nők diszkriminálásával sosincs gond, talán azzal sem lesz, hogy kizárjuk a területről a férfiakat három napra. Nem mondanám bántalmazásnak, hogy nem jöhetnek be egy fesztiválra

– nyilatkozott.

A rendőrségre több bejelentés is érkezett szexuális erőszakról a norrkopingi Bravalla fesztiválról a múlt héten, de tavaly is több nőt bántalmaztak a rendezvény helyszínen.

(BBC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik