Kultúra

Az egyik legnépszerűbb mutáns is visszatér az új X-Men filmben

Nem, ezúttal nem Deadpoolról van szó.

Nemrég vált hivatalossá, hogy az X-Men: Apokalipszis anyagi bukása ellenére folytatja a franchise-t a 20th Century Fox stúdió, amely már ki is tűzte a következő nagyszabású mutánsmozi: az X-Men: Dark Phoenix (kb. X-Men: Sötét Főnix) című produkció premierdátumát.

A Farkas-mozikat és a Deadpoolt nem számítva a sorban hetedik X-Men film bejelentésekor egyszersmind az is eldőlt, hogy az előző trilógiában megismert szereplőgárda szinte maradéktalanul visszatér majd benne. Magyarán a Michael Fassbender (Magneto), Jennifer Lawrence (Mystique), James McAvoy (X Professzor), Nicholas Hoult (Bestia) húzónevek mellett a fiatalabb mutánsokat játszó színészek többségét is viszontláthatjuk majd, persze nem kizárt, hogy akad majd egy-két kivétel.

Mostanáig úgy tűnt, hogy az egyik ilyen kivétel lehet az az Evan Peters, aki a golyóknál is gyorsabb Higanyszál szerepében előbb a 2014-es Az eljövendő múlt napjaiban, majd a tavalyi Apokalipszisben is ellopta a show-t a nagyágyúk elől. Nyilván sokan szomorkodtak is volna, ha éppen ő marad ki a folytatásból, úgyhogy itt a jó hír: a The Hollywood Reporter értesülése szerint

immár biztos, hogy Higanyszál is benne lesz a Dark Phoenixben.

Az Apokalipszis legjobb jelenetében (fent) rohangáló Peters, illetve a már felsoroltak mellett jelen állás szerint Sophie Turner (Jean Grey), Tye Sheridan (Küklopsz), Alexandra Shipp (Vihar) és Kodi Smit-McPhee (Árnyék) alkotja a társulatot, amelyhez a kétszeres Oscar-jelölt Jessica Chastain is csatlakozott.

Jessica Chastain lehet az új X-Men mozi gonosza
És már a rendezője is megvan a Dark Phoenix alcímű résznek, amelyben az Apokalipszis szereplőgárdája is vissza fog térni.

Az elmúlt 10 évben készült mutánsfilmek közül a legtöbbet társíró és produceráló Simon Kinberg első rendezéseként készülő X-Men: Dark Phoenix 2018. november 2-án fog debütálni az amerikai mozikban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik