Kultúra

Megvan, hogy mikor kerül mozikba a Top Gun 2

Az azonban még mindig nem dőlt el, hogy ki fogja rendezni a pilótás akciófilmet.

Még május végén vált hivatalossá, hogy a több éves huzavona után immár ténylegesen készül az 1986-os Top Gun folytatása, amely a sztárproducer Jerry Bruckheimer jóvoltából kapott végre zöld utat.

A múlt hónapban aztán a Maverick szerepébe újra bevállaló Tom Cruise is megszólalt a produkcióval kapcsolatban és leleplezte annak címét, amely hivatalosan nem Top Gun 2 lesz.

Tom Cruise leleplezte a Top Gun 2 címét
A színész egy interjúban csepegtetett új infókat a 30 éve várt folytatásról.

Most pedig itt a legfrissebb információ a vadászrepülős akciófilmmel kapcsolatban, ugyanis a Variety értesülése szerint a gyártó Paramount Pictures stúdió bejelentette, hogy

a régóta várt folytatás premierdátumát 2019. július 12-re időzítették.Magyarán ha nem is napra pontosan, de a második rész 33 évvel az első után fog mozikba kerülni.

Lassacskán tehát alakul a produkció, amelyben Cruise mellett a riválisból lett cimbora Icemanként Val Kilmer is vissza fog térni, ugyanakkor egyelőre csakis ők ketten alkotják a szereplőgárdát. Emellett rendezőfronton sincs előrelépés, jóllehet június óta az a hír járja, hogy a produkció levezénylését a Tron: Örökséget és a szintén Cruise főszereplésével készült Feledést is jegyző Joseph Kosinski nyerheti meg.

Ami pedig a Top Gun 2 cslekményét illeti: annyi derült ki az elmúlt években, hogy a forgatókönyvet kidolgozó Peter Craig – Justin Marks – Ashley Miller – Zack Stentz szerzőnégyes a modern hadászat csúcsvívmányai: a drónok térnyerése köré építette a sztorit, amelyben a két egykori főhős megpróbálja majd bebizonyítani, hogy a nagymenő pilótáknak továbbra is van helyük a seregben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik