Kultúra

Újabb gondok a Han Solo-mozival: színésztréner kell a főszereplőnek

Nemcsak az derült ki, hogy Alden Ehrenreich gyengén muzsikál a forgatáson, de az is, miért léptek le az eredeti rendezők.

Noha kavart némi port egy héttel ezelőtt a csak Han Solo-moziként emlegetett Lucasfilm-produkció rendezőinek lelépése/menesztése, a helyükre seperc alatt leszerződtetett Ron Howard színre lépésével hamar megoldódott a probléma, így aztán azt hihetnénk, hogy jelenleg minden sínen van a film körül. De nem ez a helyzet, legalábbis a Hollywood Reporter új cikke alapján, amely aggasztó dolgokról számol be.

Ron Howard veszi át a Han Solo-mozi rendezését
Az Oscar-díjas direktor folytathatja a munkát a Disney és a Lucasfilm legújabb produkcióján.

Írásában a THR elsődlegesen Phil Lord és Christopher Miller váratlan dobbantásával és annak hátterével foglalkozik, melynek kapcsán belső információkra hivatkozva felfedi, hogy a párostól nemcsak az állítólagos “kreatív nézetkülönbségek” miatt vált meg a Lucasfilm, de azért is, mert nem tudtak megfelelő teljesítményt kicsikarni az ifjú Hant alakító Alden Ehrenreichről.

Hiába tartja mindenki hatalmas tehetségnek és hiába zajlanak a munkálatok immár hónapok óta,

a fiatal színésznek nem megy Harrison Ford megidézése a szerepben, ezért a stúdió színésztrénert fogadott fel mellé.

Persze egy ilyen ún. “coach” alkalmazása még önmagában nem lenne nagy dolog, de az, hogy erre ilyen későn, már a forgatás hajrájában került sor, enyhén szólva is rossz jel.

Természetesen Ehrenreich gyenge teljesítménye önmagában még nem lenne elegendő magyarázat arra, hogy a Lucasfilm fejesei miért rúgták ki/engedték el a Lord – Miller duót. A THR forrásai szerint az igazság ezzel kapcsolatban valójában az, hogy

a Lucasfilmet vezető Kathleen Kennedy és a filmesek már kezdettől fogva nem jöttek ki jól, mivel Millerék tarthatatlan határidőket kaptak egy-egy jelenet felvételéhez. Emellett Kennedy tolerálhatatlanul sok mindenbe bele akart szólni a forgatáson, következésképp a rendezőpárosnak jóformán semmi kreatív szabadsága nem volt.Mindezek együttesen vezettek tehát oda, hogy végül elváltak a rendezők és a stúdió útjai.

A fentiek fényében jó kérdés, hogy a munkát július 10-től átvevő Howardnak miként sikerül majd összeraknia a filmet, amellyel kapcsolatban egyébként kicsit sem gyanús és elgondolkodtató, hogy ez zsinórban már a második problémás forgatású Star Wars-mozi. Hiszen emlékezzünk csak vissza a Zsivány Egyes újraforgatásos balhéjára, melynek során egy rakás módosítást eszközöltek a spinoffon.

És azt vágod, hogy egy rakás jelenetet kihagytak a Zsivány Egyesből?
Ráadásul kész, az előzetesekben még használt snitteket, amelyeket mostanra egy klassz videó gyűjtött csokorba.

Az egyelőre cím nélküli Han Solo-mozi sztoriját A Birodalom visszavág, A Jedi visszatér és Az ébredő Erő forgatókönyvét is társíró Lawrence Kasdan és a fia, Jon Kasdan dolgozta ki. A film főszereplőit Ehrenreich mellett és a fiatal Landót megformáló Donald Glover, továbbá az ismeretlen szerepben feltűnő Emilia Clarke és Woody Harrelson játsszák. A produkció elvileg 2018. május 25-én fog a mozikba kerülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik