Kultúra

Tarolt a Halott pénz a Petőfi Zenei Díjak gáláján

A formáció három elismerést is bezsebelt a VOLT fesztiválon megrendezett díjátadón.

A Halott Pénz kapta az év együttesének járó díjat és további két kategóriában is győzött a második alkalommal átadott Petőfi Zenei Díjak gáláján Sopronban. A 25. VOLT Fesztivál mínusz egyedik napján tartott gálán mások mellett a Quimbyt és a Wellhellót is díjazták.

A Petőfi Zenei Díjakat nyolc kategóriában adták át. Az év dala a Wellhello #Sohavégetnemérős című száma lett, a díjat Zsédától és Molnár Ferenc Carameltől, A Dal 2017 két zsűritagjától vette át a zenekar.

Az év női előadója Lábas Viki (Margaret Island), az év férfi előadója Marsalkó Dávid (Halott Pénz), akik Palvin Barbara divatmodelltől és Miskovits Márton műsorvezetőtől vették át díjaikat.

Az év videoklipjéért járó elismerést a Halott Pénz kapta az Élnünk kellett volna című dalért, amelyet Csillag Mano vágótól vettek át.

Az év felfedezettje a Soulwave lett, a díjat Horváth Charlie adta át.

Az év dj-jének Lotfi Begit választották, aki ef Zámbó István Munkácsy-díjas képzőművésztől vette át díját.

Az év koncertjéért a Petőfi Zenei Díjat a Quimby kapta. A szobrot Bentzik Réka, az MVM Zrt. kommunikációs és külügyi kapcsolatok igazgatója adta át az együttesnek Micsodaország című, tavaly november 26-án a Papp László Budapest Arénában tartott koncertjéért.

A kategóriadíjak után kiosztott Életműdíjat Demjén Ferenc kapta.

A Petőfi Rádió és a VOLT Fesztivál közös díja a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő szereplőit ismeri el. A Petőfi Sándort egy mikrofonnal a kezében ábrázoló díj bronzból készült és kristálytalapzaton áll.

A jelölés alapját a Petőfi Rádión 2016. március 1. és 2017. március 1. között legtöbbet játszott 150 magyar dal képezte, közülük választotta ki a kategóriák öt-öt jelöltjét a zenészekből, producerekből, zenei szerkesztőkből, újságírókból, koncert- és fesztiválszervezőkből álló kétszáz fős szakmai testület. A jelöltekre június 20-ig lehetett szavazni a www.petofilive.hu oldalon és a szakmai testület is újra voksolt. A végeredményt a szavazatok összessége adta.

A két és félórás műsorban fellépett a motoros show-val kísért Tankcsapda, a Vad Fruttik, a Brains, a NAZA, valamint a Hősöket, Denizt és Sub Bass Monstert egyesítő Rap Allstars formáció, a VOLT idei himnuszát mutatta be a Punnany Massif Horváth Charlie-val és Pásztor Annával. Szerepelt a műsorban továbbá Alle Farben berlini dj, a Mindenki című Oscar-díjas rövidfilmből ismert Bakáts téri ének-zenei általános iskola kórusa a Halott Pénzzel közös produkcióban, Benji mint A Dal 2017 akusztikus versenyének győztese, a gála végén pedig a brit Fatboy Slim adott koncertet.

A díjátadó műsorvezetője Rátonyi Krisztina és Harsányi Levente volt. A Petőfi Zenei Díj gálát a Duna World, a Petőfi Rádió, a Petőfi TV és a petőfilive.hu élőben közvetítette.

Forrás és fotó: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik