Kultúra

Már az új trailere is tüneményes a Netflix misztikus kalandfilmjének

Izgalmas és megindító lesz a különös lény és az ázsiai kislány barátságáról szóló Okja című alkotás.

A cannes-i filmfesztiválon mutatták be a Snowpiercer – Túlélők viadala című kultfilmet is író-rendező Bong Joon Ho új produkcióját: az Okja (Okdzsa) című fantasztikus kalandfilmet, amelyet a jelenlévők már a seregszemlén is alig győztek méltatni. Díjat aztán nem nyert, de a híre miatt világszerte váróssá vált és miután egy hét múlva már elérhetővé is fog válni a Netflixen, így a napokban kijött hozzá egy új előzetes.

Az Okja középpontjában a címszereplő állat áll, amely alapjáraton valahol Dél-Koreában éldegél a vadonban és sokat lóg együtt egyetlen barátjával, a Mija nevű kislánnyal. A gondok ott kezdődnek a történetben, hogy miután egy amerikai multi tudomást szerez Okja létezéséről, szaporítási célzattal elrabolják és a tengerentúlra szállítják az állatot. Persze azzal nem számolnak, hogy ezzel a húzással nemcsak az állatvédőket haragítják magukra, de Miját is, aki felkerekedik, hogy kiszabadítsa barátját.


Miként az az előzetesben is látható, impozáns szereplőgárdával forgatták az Okját, melyben olyan színészek játszanak, mint az Oscar-díjas Tilda Swinton, az Oscar-jelölt Jake Gyllenhaal, a Golden Globe-jelölt Paul Dano, az Emmy-jelölt Giancarlo Esposito és a The Walking Dead Glennje: Steven Yeun.

A kétségtelenül különleges Okja június 28-án fog elérhetővé válni a Netflix weboldalán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik