Kultúra

A Jupiter holdját is bemutatják Karlovy Varyban

Mundruczó Kornél filmje utólag kapott meghívást a nemzetközi filmfesztiválra.

A májusban lecsengett 70. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be a Mundruczó Kornél rendezésében készült Jupiter holdja című filmet, amely mostantól már biztos, hogy egymás után két rangos seregszemlén is részt fog venni, ugyanis a szervezők meghívták a Karlovy Vary-i mustrára is, amelyet idén 52. alkalommal rendeznek meg.

A július első hetében esedékes filmfesztivál Horizontok elnevezésű szekciójában fogják vetíteni Mundruczó Kornél látványos alkotását, amely mellett pl. Francois Ozon, Michael Haneke, Fatih Akin, Aki Kaurismäki és Sofia Coppola művei szerepelnek még a programban.

A csehországi filmfesztiválon igen szép sikereket könyvelhettek már el a magyar filmesek: Szász János rendezte A nagy füzet és Hajdu Szabolcs-féle Ernelláék Farkaséknál is díjat nyert a fürdővárosban.

Erős filmek versenyeznek majd idén Karlovy Varyban
Összeállt a nemzetközi seregszemle mezőnye, amelyben 12 alkotás fog vetélkedni a fődíjért.

A Jupiter holdja (előzetes) egy olyan világban játszódik, ahol elveszítettük az erkölcsi kapaszkodókat. Korunk Európájában, olyan sorsfordító helyzetekben, mint a menekültválság nincs iránytűnk ahhoz, hogy hogyan kell helyes döntéseket hozni. A történet elején egy menekülő fiút, Aryant, meglőnek a határon. Csodálatos módon levitálni kezd. A menekülttábor racionális orvosa, Dr. Stern kimenekíti őt, mert üzletet lát a fiú különös képességében. Útlevelet ígér neki. A fiú rááll a kétes szövetségre. A csodával való találkozás azonban felbolygatja az orvos életét. Új válaszokat kell találnia mindenre, amiben eddig hitt.

A Mundruczó-film forgatókönyvét Wéber Kata írta, a főszerepet a Színház- és Filmművészeti Egyetem tavaly végzett hallgatója, Jéger Zsombor alakítja, de feltűnik Cserhalmi György és Balsai Móni is. A menekülttábor orvosát Merab Ninidze játssza. A Jupiter holdja jelenleg is látható a magyar mozikban.

Forrás: InterCom

Ajánlott videó

Olvasói sztorik