Kultúra

Jessica Chastain lehet az új X-Men mozi gonosza

És már a rendezője is megvan a Dark Phoenix alcímű résznek, amelyben az Apokalipszis szereplőgárdája is vissza fog térni.

Jóllehet X-Men: Apokalipszissel tavaly lezárult a mutánsos franchise második trilógiája, ráadásul Bryan Singer filmje csúnyán meg is bukott a mozikban, a 20th Century Fox szemlátomást mégsem hajlandó parkolópályára állítani a sorozatot, ezért aztán mostanra eldőlt, hogy zöld utat kapott az új rész, amely

az X-Men: Dark Phoenix (kb. X-Men: Sötét Főnix) címet fogja viselni.

Az még hagyján, hogy végül mégiscsak lesz új rész, de a The Wrap értesülései szerint az új trilógiában megismert komplett szereplőgárda benne lesz, dacára annak, hogy a húzónevek közül az Apokalipszissel a Michael Fassbender (Magneto) – Jennifer Lawrence (Mystique) – James McAvoy (X Professzor) triónak is lejárt a szerződése. De sebaj, tetemes gázsit ajánlva nyilván megdumálta őket a stúdió és a több mutánsmozit is író és produceráló Simon Kinberg, aki a rendezését is bevállalta a Dark Phoenixnek.

Ez még mindig nem minden, ugyanis az első rendezésére készülő Kinberg és a Fox újabb nagyágyút igyekeznek a produkcióhoz csábítani a kétszeres Oscar-jelölt Jessica Chastain személyében, aki

a képregényekből Lilandra Neramanit játszhatja majd a filmben.

Hivatalosan még nem igazolták le, a legfrissebb infók szerint már nagyon közel állnak a megegyezéshez.

Lilandra Neramani

Lilandr Neramaniról azt kell tudni, hogy még 1976-ban tűnt fel az X-Men füzetek lapjain, mint a távoli Shi’ar Birodalom császárnéja, aki aztán az eszelős fivére, D’Ken elől menekülve a Földre érkezett. Bolygónkon Lilandra Charles Xavier és az X-Men segítségét kérte, később maga is csapattaggá és vezetővé vált az alakulatban. Eközben összemelegedett Xavierrel és később hozzá is ment feleségül. Mindezek ellenére Lilandra mindig is ellentmondásos figura volt, továbbá komoly szerepet játszott (az Apokalipszisben Sophie Turner által megformált) Főnix történetében, ezért fogják majd elővenni a készülő filmben is.

Irtó mókás és zseniálisan retro az X-Men: Apokalipszis törölt jelenete
Felkerült a világhálóra a mutánsmozi kihagyott része, amely Küklopsz, Jean Grey, Jubilee és Árnyék plázázós kalandjait mutatja be.

A 20th Century Fox terve szerint az X-Men: Dark Phoenix 2018 novemberében kerülhet majd a mozikba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik