Kultúra

Feljelentik a madárpusztító filmeseket

A Párbeszéd természetkárosítás és állatkínzás miatt tesz feljelentést.

Egy filmforgatás miatt szigorúan védett gyurgyalagok fészkelőhelyét pusztították el Dunakeszin. Szabó Rebeka, a Párbeszéd szakpolitikusa jelezte, semmilyen kulturális vagy üzleti cél nem ad felhatalmazást a természeti örökség elherdálására, a tömeges állatkínzásra, ezért pártja feljelentés tesz a brutális pusztítás miatt.

Videók bizonyítják, hogy egy filmforgatás külső helyszínének kialakításához letaroltak egy olyan homokpartot, amelyben a rendkívül ritka, szigorúan védett gyurgyalagok fészkeltek. Mivel ez fészkelési időszakban történt a fiókák megfulladtak. A Párbeszéd ezt példátlanul cinikus és értelmetlen természetkárosítás és az állatkínzásnak tartja.

Magyarországon senkinek, semmilyen megfontolásból nincs joga arra, hogy védett természeti kincseket pusztítson el, mint ahogyan arra sem, hogy állatok értelmetlen szenvedését vagy halálát okozza.

A hatóságoktól az ügy gyors tisztázását, szigorú szankcionálását várják, a filmügyek állami felelőseitől pedig annak kinyilvánítását, hogy a Magyarországon forgatott produkciók résztvevőinek ugyanúgy be kell tartaniuk a magyar törvényeket, mint bárki másnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik