Kultúra

A 7. évadban közeleg a Trónok harca leghosszabb epizódja

Igen ám, csakhogy a legrövidebb is.

A rajongóknak még nagyjából egy hónapot és hetet kell várniuk a Trónok harca (Game of Thrones) hetedik évadára, amelyről most érdekes technikai adatok jelentek meg, hála az HBO sikersorozatával kapcsolatban gyakran exkluzív anyagokat szállító Entertainment Weekly magazinnak.

Itt a vadiúj Trónok harca-trailer, és nem találunk szavakat
Már csak két röpke hónap, és kezdetét veszi a hetedik évad a Trónok harcából, és az új trailer nem hagy kétséget afelől, hogy ez sem lesz egy leányálom.

Legújabb GoT-anyagában a közelgő szezon epizódjainak játékidejéről rántotta le a leplet az EW, amelynek a két showrunner: D.B. Weiss és David Benioff közül az utóbbi beszélt az új részek hosszáról.

Két 60 perces epizódunk is lesz idén. Az évadzáró lesz az eddigi leghosszabb: 90 perc körül mozog a játékideje. Egy másik epizód meg a valaha volt legrövidebb lesz 50 perccel.

– mondta Benioff az Entertainment Weekly-nek.

A magazin arra is rámutat, hogy ugyan az HBO még nem erősítette meg, de információik szerint

a hetedik szezon évadnyitója 59 perces lesz.

Ami a többi játékidőt illeti: a sorozat eddigi leghosszabb epizódja a hatodik évad fináléja volt 69 perccel, vagyis a leendő új rekorder több, mint 20 perccel fogja megjavítani a The Winds of Winter (A tél szelei) csúcsát. Ezzel szemben az elmúlt években több 51 perces részt is láthattak a GoT-fanok, következésképp az a bizonyos 50 perces csupán másodpercekkel válik majd a valaha készült legrövidebbé.

Csúszhat egy évet a Trónok harca utolsó évada
Erre az amerikai HBO programigazgatója tett utalást egy interjúban.

A korábbiaktól, de a legrövidebbnek beígért nyolcadiktól is eltérően hét epizódból álló hetedik évad az amerikai premierrel egy időben: július 17-én fog startolni a magyar HBO-n és az HBO GO-n.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik