Kultúra

Menő hely a túlvilág, habár itt senkinek sincs bőr a képén

Ez derül ki a Coco című animációs film új előzeteséből, amelyben a címszereplő kisfiú a szellemek dimenziójába keveredik.

A Dínó tesót is jegyző Adrian Molina forgatókönyve alapján az ő és Lee Unkrich rendezésében készül a Walt Disney és a Pixar animációs stúdió következő nagy dobása, a Coco, amelynek a márciusi teaser után most megérkezett az első teljes előzetese. A kedvcsináló alapján a kicsit bizarr történetű, de gyönyörűen animált alkotás méltó folytatása lesz a (teljesség igénye nélkül:) Toy Story-trilógia – Némó nyomában – A hihetetlen család – Verdák-filmek – Wall-E – Fel! – Agymanók – Szenilla nyomában sikerszériának.

A Coco főszereplője az ifjú Miguel lesz, aki a nagy mariachi példaképének gitárja után kutatva különös úton-módon a kutyájával együtt a másvilágra kerül, ahol aztán megismerkedik a soha nem látott (és természetesen halott) rokonaival. Utóbbiak aztán a segítségére kelnek és megpróbálják visszajuttatni őt a halandó köz, ahová tartozik. A főhőst egy még kameraszűz gyerekszínész: Anthony Gonzalez fogja megszólaltatni, mellette pedig olyan elismert latin színészek kölcsönzik majd a hangjukat a többi figurának, mint Edward James Olmos, Gael Garcia Bernal, Benjamin Bratt és Renee Victor.

A Coco egy nappal az amerikai bemutató után: november 23-án fog megérkezni a magyar mozikba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik