Kultúra

Orbán a legnagyobb filmcsillagok között

1,74 magas, 54 éves "színész".

Az Index egyik olvasója hívta fel a figyelmet – az Oscar-díjas Deák Kristóf hollywoodi leszerződtetése kapcsán – hogy Magyarország miniszterelnöke is szerepel a világ legnagyobb filmes adatbázisában. Az IMDb felidézi a kormányfő fontosabb filmszerepeit, megadja magasságát, korát, családi állapotát, gyermekei számát.

Viktor Orbán was born on May 31, 1963 in Székesfehérvár, Hungary. He is an actor, known for Kopaszkutya Kettő (2011), A fideszes zsidó, a nemzeti érzés nélküli anya és a mediáció (2008) and Szegény Dzsoni és Árnika (1983). He is married to Anikó Lévai. They have five children.

Orbán Viktor 1983-ben szerepelt statisztaként a Szegény Dzsoni és Árnika című filmben. (Mint kiemelt képünkön is látszik, egy fura öltözékű focistát alakított.)

Azt sem titkolják, hogy a színész egyelőre Magyarország miniszterelnöke és a Fidesz vezetője, imádja a focit. Orbán valóban focizott az FC Felcsútban, de az adatbázis régebbi lehet, abban a csapat még második ligásként szerepel. A magyar miniszterelnök kedvenc filmje egyébként a Volt egyszer egy vadnyugat Sergio Leonétől. A művet legalább tizenötször látta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik