Kultúra

Hollywoodi ügynökséghez szerződött a Mindenki rendezője

Nagy nevű produkciós céghez írt alá a kisfilmjével Oscar-díjat nyerő Deák Kristóf.

Úgy fest, az álomgyár lecsapott Deák Kristófra: a The Hollywood Reporter szállította a hírt, miszerint

az Oscar-díjas magyar filmes leszerződött a Gotham Group nevű hollywoodi ügynökséggel és produkciós céggel.

Ez azt jelenti, hogy a jövőben a Gotham Group fogja képviselni a Mindenki című rövidfilmjével aranyszobrot nyert rendezőt.

A Gotham Groupról azt kell tudni, hogy Ellen Goldsmith-Vein producer alapította még 1994-ben és 2005 óta immár produkciós cégként is működik. Az elmúlt tizenkét évben egyebek mellett olyan filmeket készítettek, mint A Spiderwick krónikák, az Elhurcolva, a Született bűnözők és Az útvesztő-sorozat részei.

Deák Kristóf a legrangosabb filmes díj bezsebelése óta sem ül a babérjain: jelenleg a Best Game című új filmjén dolgozik.

A Saul fia tavalyi sikere után idén újabb Oscart hazahozó Mindenki (előzetes itt) az 1990-es évek elején játszódik Budapesten. A tízéves Zsófi új iskolába kerül. Az új suliban kezdetben minden idegen és furcsa a kislány számára. Szerencsére Zsófi hamarosan összebarátkozik Lizával, aki a legnépszerűbb lány az osztályban, és bekerül az iskola híres gyermekkórusába. A kórust Erika néni vezeti, akiről kiderül, nem is olyan kedves, mint amilyennek elsőre látszik, szereti megszégyeníteni a gyerekeket. A két lány összefog egymással, és szembeszáll Erika nénivel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik