Kultúra

George Clooney új filmje fogja megnyitni a velencei filmfesztivált

A Suburbicon című misztikus krimit a Coen fivérekkel közösen írt forgatókönyvből forgatta a színész-rendező.

A George Clooney rendezésében készülő Suburbicon című filmmel fog megnyílni augusztusban a 74. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál.A Suburbicon forgatókönyvét Clooney a négyszeres Oscar-díjas Joel és Ethan Coennel közösen írta, a film producerei pedig Clooney mellett Joel Silver, Grant Heslov és Teddy Schwarzman is ott van.

A két Oscarral is kitüntetett Clooney produkciójában Matt Damon, Julianne Moore és Oscar Isaac alakítja a főszerepeket. A film egy csöndes kisvárosban, Suburbiconban játszódik, ahol egy váratlan esemény fenekestül felforgatja a hétköznapi emberek életét.

Clooney idén már karrierje hatodik nagyjátékfilmjével jelentkezik rendezőként, legutóbb a Műkincsvadászokat láthatta tőle a közönség. Korábban A hatalom árnyékában, Bőrfejek, Jó estét, jó szerencsét! és az Egy veszedelmes elme vallomásai című filmeket jegyezte direktorként.

A 74. velencei filmfesztivál augusztus 30-án fog megnyílni, Alberto Barbera fesztiváligazgató július végére ígérte a részletes program bemutatását. Az 56 éves Clooney a tekintélyes filmmustra egyik visszatérő vendége. Hat éve A hatalom árnyékában világpremierjét is a lagúnák városában rendezték meg.

Forrás: MTI, fotó: Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik