Kultúra

Több ezer éves cseppkövet rúgott fel egy kínai turista – videó

A közösségi oldalakon hatalmas felháborodást okozott a férfi tette. És az is, milyen jelentéktelen büntetésre számíthat.

Futótűzként kezdett el terjedni egy, még hétfőn készült videó a kínai közösségi oldalakon, amin azt lehet látni, ahogy egy turista felrúg egy állócseppkövet egy kínai barlangban. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint a cseppkő nagyjából tízezer éve kezdett el növekedni a Guizhou tartományban található barlangban.

A videón látni, ahogy a férfi a legteljesebb nyugalommal rúg bele egyet a sztalagmitba, majd amikor az állva marad, egyre erősebben kezdi rugdosni. És a 3. rúgásra az állócseppkő elrepül. Ezután lazán mutatja feltehetően egyik barátjának, hogy mit csinált.

A felvétel nagy felháborodást váltott ki a kínai internetezőkben, miután terjedni kezdett a közösségi oldalakon, és sokan példás büntetés kiszabását követelték. A vandál azonban csak jelentéktelen büntetésre számíthat.

A helyi sajtóban megjelent hírek szerint mindössze 500 jüanos (20 ezer forint) pénzbüntetésre ítélhetik, és ezen felül végig kell hallgatnia egy előadást arról, milyen az elfogadható viselkedés egy cseppkőbarlangban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik